Prelegere sustinuta de Prof. Dr. Michael Vickers „Early Christian and Jewish antiquities from the Roman catacombs in Oxford collections”

Institutul de Arheologie Iasi, in parteneriat cu Centrul Cultural German Iasi, va invita sa participati la prelegerea sustinuta de Prof. Dr. Michael Vickers, profesor de arheologie la Universitatea Oxford „Early Christian and Jewish antiquities from the Roman catacombs in Oxford collections”, ce va avea loc joi, 9 iunie 2011, incepand cu ora 11.00 in Sala de Conferinte Mica din cadrul Academiei Romane – filiala Iasi. Prelegerea va fi sustinuta in limba engleza.

D-nul prof. Michael Vickers este unul dintre cei mai prolifici arheologi si a contribuit in calitate de curator la “Ashmolean Museum” si ca profesor la Universitatea din Oxford cu o sumedenie de articole in cele mai renumite reviste si cu carti de referinta pentru istoria si arheologia Greciei antice. Dintre carti amintim “Sophocles and Alcibiades: Athenian Politics in Ancient Greek Literature (2008)” si “Artful Crafts: Ancient Greek Silverware and Pottery” (1994).

Muzeul Ashmolean este Muzeul de arta si arheologie al Universitatii Oxford. Recent a achizitionat de la Pusey House, Oxford, colectia Wilshire cu antichitati evreiesti si de la inceputul crestinismului. Printre obiecte se afla si una dintre cele mai mari colectii de fragmente din aur si sticla. Acestea provin din catacombele din imprejurimile Romei si sunt decorate cu scene biblice si clasice variind de la miracolele lui Iisus la muncile lui Hercule. O alta categorie este reprezentata de inscriptii, dintre care majoritatea provin dintr-o catacomba evreiasca, Vigna Randanini din Via Appia din afara Romei. Colectia reflecta interesele proprietarului original, Charles Willes Wilshere, care a fost un sustinator al Miscarii Oxford din cadrul Bisericii Anglicane.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: