Prelegere sustinuta de Prof. Dr. Martin Hose: „imperium iustum vs. raptores orbis. The criticism of Roman rule in Roman literature”

Centrul Cultural German va invita sa participati la prelegerea sustinuta de Prof. Dr. Martin Hose intitulata „imperium iustum vs. raptores orbis. The criticism of Roman rule in Roman literature” ce va avea loc marti, 15 februarie 2011, incepand cu ora 18.00 in sala H1 din corpul H al Universitatii „Al.I.Cuza” Iasi. Prelegerea va fi sustinuta in limba engleza.

Martin Hose este unul dintre cei mai proeminenti filologi clasici ai Germaniei si, incontestabil, unul dintre cei mai buni cunoscatori din lume ai operei lui Euripide – poet ce reprezinta, de altfel, tema principala a lucrarilor sale de cercetare. Chiar si teza sa de doctorat a fost dedicata ultimului dintre cei trei mari clasici ai tragediei (Studii asupra corului la Euripide, Stuttgart, 1990). S-a nascut in Celle, in nordul Germaniei, in anul 1961. A studiat Filologia Clasica, Istoria si Pedagogia  mai intai la Hamburg, apoi la Konstanz. Dupa sustinerea tezei de doctorat si abilitarea sa (tot la Konstanz), cu o teza  dedicata istoricilor greci ai epocii imperiale (Innoirea trecutului. Istoricii din Imperiul Roman, de la Florus pana la Cassius Dio, Stuttgart/Leipzig 1994), a devenit in anul 1994 profesor  de filologie clasica din Greifswald. Din anul 1997 este titular la catedra de Filologie greaca din cadrul Universitatii „Ludwig-Maximilian” din München.

Martin Hose este membru al mai multor organizatii stiintifice importante, cum ar fi Academia Bavareza pentru Stiinte sau Fédération internationale des Associations d’Études Classiques. Numeroasele lucrari  pe care le-a publicat pana in prezent cuprind noua monografii si mai multe volume semnate in calitate de coordonator. De asemenea, Martin Hose este autorul a numeroase studii stiintifice, care au fost publicate in renumite reviste de specialitate. Pe langa Euripide si teatrul grec, alte puncte centrale ale cercetarii sale sunt reprezentate de istoriografia si literatura greaca din perioada Imperiului Roman.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: