Prelegere si lectura publica cu Helmut Braun

Centrul Cultural German va invita sa participati la prelegerea si lectura publica cu Helmut Braun, directorul Fundatiei Rose Ausländer ce va avea loc marti, 18 octombrie 2011, incepand cu ora 18.00 in sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German Iasi. Helmut Braun va citi din romanul de succes al scriitorului Edgar Hilsenrath „Der Nazi & der Friseur / Nazistul si frizerul” si va povesti despre crearea si publicarea cartii. Prelegerea va fi sustinuta in limba germana.

Edgar Hilsenrath (nascut la 02 aprilie 1926 in Leipzig) este un scriitor german-evreu care este cunoscut in primul rand pentru lucrarile Nacht / Noapte, Der Nazi & der Friseur / Nazistul si frizerul si Das Märchen vom letzten Gedanken / Povestea ultimului gand pentru care a castigat numeroase premii.

Despre romanul sau Nazistul si frizerul, revista saptamanala Der Spiegel a scris: “… o satira despre evrei si SS. Un roman picaresc, grotesc, bizar si, uneori, extraordinar de laconic, povestit din timpuri intunecate cu umor negru.” Cartea, scrisa intre 1968-1969, a aparut in Germania dupa succesul publicarii in  1971 a versiunii in limba engleza in Statele Unite ale Americii The Nazi & the Barber, a Tale of Vengeance / Nazistul si barbierul, o poveste despre razbunare. Dupa ce initial  aproximativ 60 de edituri germane l-au respins,  manuscrisul a aparut in august 1977 la editura “Literarischen Verlag Braun” din  Köln. Prima editie de 10.000 de exemplare a fost repede epuizata, urmata la scurt timp dupa aceea de inca doua editii. Cartea a fost, printre altele, primita foarte bine de Heinrich Boll, in numarul din 9 Decembrie 1977 al ziarului Die Zeit. Intre timp, au fost vandute peste 250.000 de exemplare in Germania. La nivel mondial, cartea a fost publicata in 22 de tari si  tradusa in16 limbi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Scrie un comentariu: