PreEvent FânFest la ArtHouse Central

FânFest este un festival de mediu, cultural si activist organizat în sprijinul comunitătii din Rosia Montană, care de peste 10 ani se opune deschiderii celei mai mari mine aurifere de suprafată din Europa, la Rosia Montană. Anul acesta, festivalul FânFest va avea loc între 15 si 18 august 2013. PreEvent-ul este o bună ocazie de a intra în atmosfera ce va fi creată în muntii Apuseni.

Intrarea este liberă, însă nu uita: TU faci FânFest! Donatiile strânse în cadrul evenimentului de la Art House Central ce va avea loc sambata, 27 iulie de la ora 16.00 vor fi folosite pentru realizarea festivalului si vor fi cu drag apreciate.

PROGRAM

  • Ora 16:00

Discutii cu „Travel for a cause”
Expozitie foto „Patrimoniul Rosiei Montane în imagini”

  • Ora 17:00

Beat Poetry
Atelier de stencil-uri – Asociatia Mai Bine
Atelier de dream catcher – Incubator107 Iasi
Atelier de creatie grafică – Papergirl Iasi
Atelier de educatie gastronomică – Slow Food Iasi

  • Ora 20:00

Proiectie film documentar: „Vâlva neagră din Rosia Montană”

  • Ora 22:00

Petrecere cu Ilie

ACTIVITATI

Discutii cu „Travel for a causesau, mai precis, cu 3 tineri din 3 tări diferite care si-au propus să calătorescă 5500 de km. prin 8 tări, 2 regiuni autonome si o regiune separatistă din Europa cu scopul de a aduce la cunostinta cât mai multor europeni adevărurile din spatele proiectului minier de la Rosia Montană, dar si pentru a crea o opozitie internatională. Nu ratati această întâlnire prietenoasă în care puteti cunoaste 3 persoane dedicate unei cauze în care cred cu adevărat si în care veti avea sansa să aflati despre peripetiile prin care au trecut în miile de km. parcursi, dar si despre situatia actuală din Rosia Montană.

Expozitia de fotografii „Patrimoniul Rosiei Montane în imagini” contine lucrări semnate de 10 artisti care au reusit să surprindă diferite aspecte ale lumii create de oamenii si de peisajele din Rosia Montană si prin care te vor introduce într-un spatiu de-a dreptul special.

Atelier de stencil – pentru cei care doresc să afle care sunt cele mai bune materiale pentru a realiza un stencil si cum se poate realiza unul într-un timp cât mai scurt. Fiecare are libertatea de a crea orice mesaj folosind sabloanele pregătite sau să creeze un desen inedit. Fie că îl vei folosi pentru a-ti personaliza tricoul, fie că ai de pictat un perete numai de tine stiut, sabloanele realizate pe parcursul atelierului pot fi luate apoi acasă si folosite pe propria răspundere.

Atelier de dream catcher – pentru persoanele pasionate de alte culturi si de simboluri ale căror sensuri pot fi căutate îndelung, acest atelier poate fi o sursă bună pentru a învăta care sunt elementele de bază ale unui dream catcher si cum se poate confectiona unul.

Atelier de creatie grafică – pentru oricine doreste să îsi exprime creativitatea în arta grafică, este asteptat la Papergirl să îsi lase pe foaie ideile cât mai îndrăznete. Papergirl vă va pune la dispozitie materialele pentru ca voi să vă manifestati prin desen.

Atelier de educatie gastronomică – pentru copii si părinti, unde cei mici vor învăta să-si folosească simturile pentru a interactiona cu si a întelege gusturile de bază prin exercitii practice de degustare. Vom face o călătorie de educatie culinară care încorporează abilităti native si intuitive, precum si imaginatia copilului, pentru a întelege câteva dintre mecanismele care reglează alegerile, consumul de hrană si alimentatia de zi cu zi. (Pentru copii până la 7 ani.)

Proiectie film documentar „Vâlva neagră din Rosia Montană” (G. Avgeropoulos, Grecia, 2012, sub. în lb. română) prezintă două zone din Europa. Una în România, cealaltă în Grecia. Le despart mii de kilometri, dar au ceva în comun: aurul în vremea crizei. Proiectia va fi urmată de discutii pe tema situatiei curente din Rosia Montană.

INFO

ArtHouse Central Iasi

Moldova Mall, et. 6

www.rosiamontana.org/

www.fanfest.ro/

www.travelforacause.eu/

www.maibine.eu/

slowfoodiasi.ro/

www.facebook.com/incubator107

www.facebook.com/PapergirlIasi

www.facebook.com/BeatPoetry

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “PreEvent FânFest la ArtHouse Central”

  1. dan says:

    deschiderea acelei mine va fi cel mai bun lucru care s-ar putea intampla pentru Rosia Montana, somajul acolo e de 80%, zona are mare nevoie de investitii, cred ca asta ar ajuta cu adevarat, nu un festival!

  2. vladi says:

    oamenii din Rosia Montana cer de ani de zile pornirea proiectului minier, cum ii sprijina un festival care lupta impotriva lor si impotriva dorintelor lor? ca nu inteleg…

Scrie un comentariu: