PR Tea de Iasi – Comunicarea institutionala: provocari si constrangeri / 16 mai, Libraria Carturesti, ora 19.00

PR Tea de Iasi - 16 mai 2012

Evenimentul PR Tea de Iasi va avea loc pe data de 16 mai, la Libraria „Carturesti” din incinta Iulius Mall, etaj 2, intre orele 19.00 si 21.00. Tema celei de-a saptea editii de PR Tea de Iasi va fi „Comunicarea institutionala: provocari si constrangeri”. Invitatul acestei editii este Gabriela Enea, director al Directiei pentru Relatii Publice si Protocol a Camerei Deputatilor

In primele sase editii PR Tea de Iasi, subiectele abordate au fost „O viziune practica a Relatiilor Publice”, „PR KIT-ul organizarii de eveniment”, „PR online – acces la primul click”, „Strategii de crestere a valorii unui brand”, „PR de VIP” si „Cum e sa lucrezi pentru marile branduri romanesti?”.

Relatia dintre reprezentantii mass-media si cei ai institutiilor publice nu a stat de foarte multe ori sub semnul pacii. Nemultumirile jurnalistilor fata de intarzierea materialelor, lipsa transparentei vizavi de unele subiecte, confirmarile intarziate sau imposibilitatea stabilirii unui dialog cu demnitarii sunt doar cateva impedimente care au ingreunat procesul comunicarii. Prezenta acestor disfunctionalitati indica necesitatea practicarii PR-ului institutional care sa conduca la eficientizarea comunicarii dintre institutii catre publicurile sale.

Incepand din anul 2006, Gabriela Enea este director al Directiei pentru Relatii Publice si Protocol a Camerei Deputatilor, coordonand astfel un departament complex si cu maxima vizibilitate, ce apartine uneia dintre institutiile fundamentale ale statului. Departamentul are ca principale atributii comunicarea institutionala, organizarea si coordonarea actiunilor de protocol ale Camerei Deputatilor precum si coordonarea Centrului Educational.

In calitate de Director al DRPP, Gabriela Enea a facut parte din echipa de comunicare institutionala a Summitului Francofoniei (Bucuresti, 2006) si a participat in calitate de coordonator (managementul conferintelor de presa ale delegatiilor nationale) la Summitul NATO (Bucuresti, 2008).

Din pozitia de director al DRPP, a sustinut in calitate de co-organizator 3 editii ale Olimpiadelor Comunicarii si 4 editii ale PR Award. La toate aceste evenimente de PR, Gabriela Enea a facut parte din juriul de la sectiunea „comunicare institutionala”. Pana la ocuparea functiei de director al DRPP, a fost timp de 12 ani jurnalist la Radio Romania Actualitati, acreditat la principalele institutii ale statului: Presedintie, Guvern, Senat, Camera Deputatilor, MAE.

Gabriela Enea este licentiata in jurnalism, are o diploma de Project Manager (Asebuss), a absolvit cursurile unui master in marketing international (ASE), a absolvit Colegiul National de Aparare iar, in prezent, este doctorand la SNSPA (management public).

 

PRIME Iasi este o organizatie studenteasca, nonguvernamentala, nonprofit, apolitica, bazata pe voluntariat, filiala a PRIME Romania. PRIME Romania este afiliata la PRIME – Asociatia Europeana a Studentilor la Relatii Publice si Comunicare. PRIME Iasi are ca scop sprijinirea studentilor din Iasi, din domeniul Comunicarii si Relatiilor Publice, in dezvoltarea profesionala si personala.

INFO

www.primeiasi.ro

primeiasi.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: