„Poveştile copilăriei”, campanie de promovare a lecturii şi de susţinere a bibliotecilor din satele Iaşului

povestile_copilariei_campanie-de-promovare-a-lecturii-afisŞcoala „Varlaam Mitropolitul” şi Grădiniţa „Buna Vestire”, aflate sub patronajul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, lansează campania „Poveştile copilăriei”, demers ce urmăreşte promovarea lecturii în rândul copiilor şi susţinerea bibliotecilor şcolare din satele Iaşului. Campania este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani.

  • Evenimentul va avea loc miercuri, 26 februarie, la ora 13, în Biblioteca Şcolii “Varlaam Mitropolitul” în cadrul unei întâlniri publice pe tema „Cum îi atragem pe copii spre lectură”.

Campania se va derula în perioada februarie-iunie şi va consta într-o colectă de carte, ai căror beneficiari vor fi, pentru început, elevii din comuna Voineşti. În timp, campania se va extinde şi în alte unităţi de învăţământ din mediul rural. “Ca să poată creşte frumos, copiii au nevoie de modele, iar lectura este un mijloc prin care le pot cunoaşte. Cititul este ca şi aerul. Cărţile ne sunt mereu parteneri. La început ne oferă eroi de poveste, apoi cunoaştere şi sprijin în dezvoltarea personală. Acestea sunt motivele pentru care am lansat campania «Poveştile copilăriei», la care aşteptăm să ni se alăture cât mai mulţi parteneri care îşi doresc să fie modele şi să contribuie la nevoia de a visa a copiilor”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei “Varlaam Mitropolitul”, Cristina Gheorghe.

Elevii de la Şcoala “Varlaam Mitropolitul” şi prichindeii de la Grădiniţa „Buna Vestire”, ajutaţi de partenerii lor, vor face colecte lunare. La finele fiecărui luni de campanie, ei vor dărui volumele bibliotecilor de la şcolile partenere, în cadrul unor manifestări dedicate lecturii. Campania a primit deja o primă sponsorizare, venită din partea Editurii Gama, din Iaşi, prin amabilitatea dnei Diana Mocanu..

Donaţiile se pot face direct la sediul şcolii sau la parteneri. Îi puteţi ajuta pe copiii din satele Iaşului cu donaţii de carte (inclusiv cu rechizite şcolare sau obiecte de birotică) sau puteţi amenaja un spaţiu în care persoanele interesate să poată face donaţii.

INFO

Fundaţia Varlaam Mitropolitul

A: Str.Lascăr Catargi, nr.33, Iași

W: www.scoalavarlaam.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: