Povesti muzicale… cu Rolling Stones si Muddy Waters

Este greu sa exagerezi influenta lui Muddy Watters – o legenda a blues-ului – asupra celor de la  The Rolling Stones.

Incepem cu o poveste: in perioada ei de inceput, trupa a ajuns la un concert si avea nevoie de un nume de scena, oficial (nu-l aveau pe atunci).  Presati de timp, le-a cazut sub ochi albumul ”The Best Of Muddy Water” aflat pe podea, la picioarele lor. Atunci, inspirati si-au spus ”Rollin” Stone. Pina la Rolling Stones, numele sub care au devenit celebri, a fost doar un pas. Mic.

muddy_waters

In cazul in care nu v-am convins  de importanta lui Muddy in viata trupei, haideti sa aruncam o privire in biografia lui Keith Richards, ”Life”. Relatind despre calatoria trupei in SUA, Richards scrie: ”Cred ca unii dintre noi au murit si au ajuns in Rai. In urma cu un an, cintam prin cluburile londoneze, si nu era rau, dar iata ca acum, dupa un an, sintem unde nu ne-am gindit ca vom ajunge vreodata. Am fost in Mississippi. Am cintat aceasta muzica (blues, n.a.) si am facut-o plini de respect, dar acum am ajuns acolo unde blues-ul s-a nascut, il poti simti in aer, te inconjoara. Visezi sa fii un cintaret de blues iar in minutul urmator esti printre ei, cu Muddy Waters stind linga tine. Lucrurile se intimpla atit de repede incit nu poti inventaria toate sentimentele care dau navala peste tine…  Sa cinti un cintec al lui Muddy Watters este una dar sa cinti impreuna cu el este cu totul altceva,  este fantastic.”

In incheiere, va oferim o inregistrare de colectie cu Muddy Waters si Rolling Stones cintind impreuna ”Champagne and Reefer”, in 1981, la clubul Checkerboard Lounge, Chicago.

Sursa: openculture.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: