Povești în Poiana cu Statui

Dacă ați auzit măcar o dată de Poiana cu Schit sau Poiana cu Statui, cu siguranță știți că acolo … e plin de statui. Interesant este că sunt 30 de sculpturi imense ”ce construiesc omagiul pe care lumea de astăzi îl închină măreţiei vremurilor trecute” și care au fost sculptate în perioada a trei veri între anii 1986 – 1988 de unii dintre cei mai mari sculptori români.

Totodată, pe suprafața poienii se pot distinge și astăzi ruinele unei bisericuțe ridicate de cneazul Duma Negru, fost mare vornic al Ţării de Jos, în vremea voievodului Alexandru cel Bun, care au şi dat numele poienii. De asemenea, poiana găzduiește cea mai bogată și variată floră, fiind cea mai mare din Masivul Păduros Bârnova-Repedea.

Dacă sună tentant, vei rămâne surprins de frumusețea pădurii care va va conduce până aici. Odată ajunși la Taină Vie Café – str. Sfânta Maria nr. 332, Bârnova, vă vom primi în zona de relaxare și vom parcurge instructajul practic pentru a porni în tura de 5 ore. Înainte de plecarea în tură vei degusa gratuit produse locale: miere ecologică Taină Vie, ulei presat la rece ecologic Zorian, Scrijele de mere ca la bunica.

Străzile comunei va vor conduce spre drumul forestier Bogonos, pe care îl veti parcurge de aceasta data doar pe un sfert. Vom continua să urcăm pe Bătrâneasa, ca mai apoi să ajungem într-un sătuc aproape uitat de lume, Slobozia.

Legătura dintre Slobozia și Poiana cu Cetate o face un drum forestier, la mijlocul căruia veti putea admira Balonul Meteo. Apoi veti ajunge chiar în sat, lângă cabana de recreere Antibiotice, de unde va veti putea realimenta cu apă, iar după câteva minute de mers pe asfalt veti intra pe marcajul turistic Punct Roșu spre Poiana cu Statui. Acolo va puteti relaxa și bucura de minunățiile pe care le găzduiește.

Vom porni înapoi pe traseu și vom ajunge în cel mai înalt punct din zonă, Dealul Rotunda. De acolo vom începe să coborâm până intrăm din nou în drumul forestier Bătrâneasa, ca imediat să facem stânga spre o priveliște spectaculoasă, deasupra Todirelului.

La sfârșit vor rămâne de parcurs doar câteva străzi înapoi spre Taină Vie Café și multe amintiri care merită povestite.

INFO

www.facebook.com/Jooyridez/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: