Povești de iubire din Micul Paris, de Ziua Culturii Naţionale, la Paris

Institutul Cultural Român de la Paris, în colaborare cu  Ambasada României în Franţa, aniversează Ziua Culturii Naţionale printr-un recital de lieduri compuse de Matei Bucur Mihăescu, inspirat de versurile Veronicăi Micle dedicate lui Mihai Eminescu.

Joi, 12 ianuarie 2017, 20.00, Sala bizantină a Palatului Béhague, Reședinţa Ambasadorului României la Paris, va găzdui acest concert inedit în interpretarea pianistului și compozitorului Matei Bucur Mihăescu și a sopranei Alexandra Moroiu.

Matei Bucur Mihăescu prezintă publicului parizian integrala sa componistică de lied-uri caracterizate de melodicitate, lirism și dramatism,  specifice lied-ului de la sfârșitul secolului XIX. O culegere de 5 lieduri, reunite într-un CD, va fi oferit publicului cu ocazia recitalului.

Matei Bucur Mihăescu, copilul minune al muzicii clasice românești contemporane, este deja recunoscut ca un fenomen – un talent muzical complex, de excepţie, atât în arta interpretativă cât și în cea a compoziţiei; recitalurile și concertele extraordinare pe care le-a susţinut încă de la vârsta de 9 ani, în dubla sa calitate – de pianist și compozitor – au ridicat în picioare prestigioase săli de concerte din România și din străinatate. A compus lucrări pentru pian, orchestră, cor. Matei Bucur Mihăescu este de asemenea fondatorul orchestrei CaMMerata și dirijorul acesteia, orchestră cu care a participat la două ediţii ale Festivalului George Enescu de la București (2011 și 2013).

O cântăreaţă de mare talent, soprana Alexandra Moroiu se bucură de o bogată experienţă artististică în urma cursurilor de canto urmate cu maeștri emeriți precum: Corneliu Fânăţeanu, Emil Crăsnaru, Mariana Nicolesco, Leontina Văduva, Irina Iordăchescu.  Alexandra susţine de asemenea o activitate concertistică pe scene românești și internaţionale cum sunt:  Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Cantacuzino, Opera Națională din București, Institutul Francez din București, Institutul Cultural Roman de la Viena, Palatul de concerte din Toulouse.

Intrare liberă cu rezervare obligatorie la 01 47 05 15 31 sau institut@institut-roumain.org

PROGRAM

  • 1. „Moments de nuits douillettes”, partea I ; la pian: Matei B. Mihaescu
  • 2. „Și daca-un dor” (Lied) ; Soprana: Alexandra Moroiu, la pian: Matei B. Mihaescu
  • 3. „Cel din urmă vis” (Lied) ; Soprana: Alexandra Moroiu, la pian: Matei B. Mihaescu
  • 4. „Soir du Paris” ; la pian: Matei B. Mihaescu
  • 5. „Singură” (Lied-Vals lent) ; Soprana: Alexandra Moroiu, la pian: Matei B. Mihaescu
  • 6. „Reflexions cristallines” ; la pian: Matei B. Mihaescu
  • 7. „De-ai ști…”(Lied) ; Soprana: Alexandra Moroiu, la pian: Matei B. Mihaescu
  • 8. „Nu plânge”(Lied) ; Soprana: Alexandra Moroiu, la pian: Matei B. Mihaescu

INFO

ICR Paris

icr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: