POVEȘTI CE TREBUIE SPUSE: Site nou pentru ONG-ul tău

Poveștile ne leagă și crează conexiuni: între prieteni, între oameni, între colaboratori și între noi și alegerile noastre. Pentru a duce povestea mai departe, finalizarea unui website este doar primul pas. Intră în concurs, spune-ne povestea voastră și poți câștiga un website nou nouț! Înscrierile se fac până pe 15 ianuarie 2018. Campania este inițiată de FALM, Creionetica, Digical și Claus Web.

ONG-ul tău are în spate o poveste extraordinară de curaj și luptă pentru valori, drepturi și demnitate umană. Te dedici în fiecare zi unui ideal mai mare decât tine, pentru a face lumea mai bună. Intri în contact cu oameni diferiți și schimbi viețile fiecărui român, fără ca noi să percepem îmbunătățirile pe care le aduci în viața noastră de zi cu zi, prin efort și sacrificiu.

Orice idee frumoasă pleacă mereu de la un gând simplu: “Oare cum poți aduce o contribuție societății prin web design?”. Deși ne jucăm în fiecare zi cu diverse fonturi, culori și imagini, activitatea de web designer pare una destul de izolată, fiindcă petrecem foarte mult timp în fața calculatorului și nu mai avem timpul necesar de relaționare cu cei din jurul nostru. În plus, este legată de linii de cod, tehnologie și produse intangibile, lucru care nu ne duce neapărat cu gândul la contribuție socială și voluntariat.

Răspunsul a venit imediat: “De ce nu ajutăm un ONG să își facă povestea cunoscută online prin intermediul unui website?”. Iar pentru că niciodată nu poți face un lucru extraordinar singur, s-a apelat la ajutoare, care vor contribui atât la organizare, cât și la realizarea și lansarea site-ului tău.

Cum poți participa?

Ca în fiecare concurs, trebuie să existe criterii de selecție și reguli, care vor ajuta la desemnarea câștigătorului:

1. Trebuie să fii ONG. Nu contează vechimea ta. Poate ești un ONG care există în România de 20 de ani, dar nu a avut posibilitatea să creeze un site din cauza proiectelor care îți ocupau tot timpul. Sau ești un ONG “tânăr”, înființat în acest an, dar cu aspirații și ambiții serioase.
2. Completează formularul de mai jos, în care să spui povestea ta. Aceasta trebuie să includă viziunea și misiunea ONG-ului tău, proiectele tale (realizate sau viitoare), impactul lor asupra comunității. Raspunde si la intrebarea “Ce schimbări dorești să faci în România și ce anume te-a determinat să lupți pentru schimbare?”. Iar fiindcă mereu reușești să pui în mișcare lucrurile mult mai bine în echipă, povestește despre cei care te ajută să dai valoare proiectelor tale.
3. Poți participa la concurs dacă nu deții un website, sau deții unul care trebuie modernizat.
4. Ce tip de activitate trebuie să ai ca să participi la acest concurs? Sprijinirea comunităților locale, sprijinirea copiilor, a tinerilor și a persoanelor vulnerabile. Activități și proiecte care să sprijine: educația, sănătatea, cultura, promovarea valorilor democrației și a cetățeniei europene, lupta anti-drog, lupta împotriva abandonului școlar,
5. Jurizarea ONG-urilor participante la concurs va fi făcută de Creionetica.

Ce vei câștiga?

Web design creativ, ce îi va oferi personalitate ONG-ului tău și te va ajuta să comunici vizual cu vizitatorii tăi. Mai precis:
1. Design-ul va fi realizat de Creionetica, o agenție dedicată responsabilității sociale și de mediu;
2. Web development, domeniu pe viață și SEO de bază – Oferite de FALM;
3. Schiță de comunicare online – Gândită și oferită de Digical;
4. Găzduire gratuită pentru 1 an – Oferită de ClausWeb;

INSCRIERE

Pentru a te înscrie în concurs trebuie să completezi formularul de pe pagina: goo.gl/UUbUKV până la data de 15 ianuarie 2018.

INFO

FALM

falm.ro/go-digital-blog

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: