Povestea celor trei purcelusi | Bojdeuca ”Ion Creanga”

Teatrul Luceafarul Iasi va invita  la spectacolul de teatru pentru copii ”Povestea celor trei purcelusi”, o poveste care incanta copiii de orice varsta. Personajele sînt nostime, dar întîmplările la care participă au și rostul de a-i învăța cîte ceva pe privitori, comicul de situație fiind dublat de o serie de prețioase îndemnuri morale.

  • duminica, 30 august 2020 2020, ora 11.00, in aer liber, curtea Bojdeucii ”Ion Creanga”

Dramatizare: Constantin Brehnescu. Regia: Constantin Brehnescu. Scenografia: Viorica Perju. Muzica: Radu Ștefan. Distribuția: Liliana Mavriș Vârlan, Mariana Teleman, Gabriela Andrei/Beatrice Volbea, Claudiu Gălățeanu, Ileana Ocneanu, Elena Zmuncilă

Regizorul Constantin Brehnescu a imaginat o versiune foarte ludică a ”Poveștii celor trei purceluși”, adăugînd încă un titlu atractiv pe afișul permanent al instituției.

Intențiile artistice ale echipei de realizatori (scenografie Viorica Perju, muzica Radu Ștefan, cu actorii Liliana Mavriș Vîrlan, Mariana Teleman, Gabriela Andrei, Ileana Ocneanu, Claudiu Gălățeanu, Elena Zmuncilă) au fost să prezinte peripețiile construirii unei căsuțe de către cei trei frățiori și confruntarea lor cu Lupul cel Rău, într-o formă scenică amuzantă.

Personajele sînt nostime, dar întîmplările la care participă au și rostul de a-i învăța cîte ceva pe privitori, comicul de situație fiind dublat de o serie de prețioase îndemnuri morale.

Regizorul Constantin Brehnescu precizează că “ne-am axat pe o poveste foarte cunoscută, mai ales datorită filmului animat al celor de la Disney, o adevărată capodoperă, iar provocarea a fost ca, lucrînd acum cu mijloacele artei păpușărești, să reușim să sprijinim înțelegerea temei, a moralei camuflate într-o versiune amuzantă. Soluțiile au venit din situațiile dramatice, din text, de la personaje, care sînt simpatice.

BILET

Pret bilet: 14 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro). Spectatorii sunt rugați: – să ajungă cu cel puțin 15 minute mai devreme pentru evitarea aglomerării, efectuarea triajului și ocuparea locurilor; – să poarte mască și să aibă substanțe dezinfectante; – să respecte distanța de 2 m. Publicul va sta pe gradene.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: