Poveste din Viflaim

Vineri, 6 decembrie 2013, in ziua Sfântului Mare Ierarh Nicolae a avut loc mult asteptatul concert de colinde Poveste din Viflaim, organizat în scop caritabil de către Fundatia Solidaritate si Sperantă a Arhiepiscopiei Iasilor.


Evenimentul a început la ora 17.00 si a debutat cu glasurile senine ale copiilor beneficiari ai Centrului de Zi Sfânta Marina al Fundatiei Solidaritate si Sperantă, coordonator Lucian Isaicu, profesor Liliana Cosarcă. Au urmat colegii lor de Centrul de Zi pentru Copii Mia Casa Inculet, coordonator Monica Bailăusi apoi micii artisti, membri ai corului Musica Viva al Asociatiei Iubire si Încredere, dirijor Daniela Dorosincă.

Cel mai asteptat moment al serii a fost intrarea în scenă a minunatei Paula Seling! Artista a încântat auditoriul cu o suită de colinde si piese din repertoriul personal si a făcut apel la solidaritate fată de copiii nevoiasi asistati în cadrul Fundatiei Solidaritate si Sperantă.

In încheierea evenimentului, copiii colindători au revenit pe scenă în jurul invitatei speciale si au intonat împreună cu aceasta cel mai emotionant colind românesc: O, ce veste minunată! Pentru dăruirea cu care s-a alăturat acestui proiect, Părintele Mihai Dorosincă, directorul executiv al Fundatiei Solidaritate si Sperantă, i-a oferit Paulei Seling distinctia de ”Prieten al Fundatiei”, titlu de onoare oferit, după traditia organizatiei, persoanelor care sprijină într-un mod considerabil actiunile sociale ale acesteia. De asemenea, artista a primit în dar din partea organizatorului o icoană deosebită spre călăuzirea pe calea dreptătii.

Sala mare a Centrului de Conferinte Providenta a găzduit pret de aproape 2 ore aproximativ 1100 de invitati, care au cântat la unison alături de cunoscuta artistă si care, prin prezenta lor, au contribuit la îmbunătătirea situatiilor sociale cu care se confruntă cei peste 70 de scolari asistati social prin serviciile Fundatiei Solidaritate si Sperantă.

Concluzia serii a fost aceea că sezonul colindelor si al sărbătorilor de iarnă a fost deschis într-un mod deosebit, prin reunirea multor suflete speciale într-un scop caritabil si în prezenta cunoscutei Paula Seling. Cu această ocazie, i-a fost lansată artistei invitatia de a mai reveni în evenimente organizate de către Fundatia Solidaritate si Sperantă, dânsa promitând că va reveni ori de câte ori Fundatia o va invita.

INFO

fundatia.mmb.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: