PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU – Les films de Cannes a Iași, ediția a IV-a

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, de Céline Sciamma (2019, 120min, FR). Premiul pentru scenariu, Cannes 2019

Plasat în Bretania secolului XVIII, acolo unde o doamnă nobilă italiancă (Valeria Golino) a angajat o guvernantă pentru frumoasa ei fiică (Adele Haenel), proaspăt ieşită de la mănăstire şi care luptă să accepte pierderea surorii ei.

Această guvernantă, Marianne (Noemie Merlant) este de fapt artist plastic, iar contesa doreşte un portret al Heloisei pictat în secret, cu scopul de a i-l arăta unui pretendent bogat din Milano, lucru pe care încăpăţânata Heloise nu l-ar accepta niciodată cu ştiinţa ei. Predecesorul lui Marianne nu reuşise.

Cele două femei fac plimbări împreună, iar Marianne urmăreşte pe furiş trăsăturile stăpânei ei, reţinându-le pentru a le pune pe hârtie în secret. Totuşi, Heloise observă aceste priviri discrete, şi poate că începe să le interpreteze greşit. Sau poate că nu le interpretează greşit?

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: