Portofoliul de proiecte pentru promovarea transferului tehnologic se decide la Iași

slider-home-slide13

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, împreună cu DG Politica Regionala si Urbana – Comisia Europeană și Centrul Comun de Cercetare (JRC), organizează, în data de 6 iunie 2016,intre orele  09:30-17:30, la Iași (Hotel Unirea), primul focus grup de descoperire antreprenorială în Regiunea Nord-Est.

În Regiunea Nord-Est, biotehnologiile sunt un sector cu un real potențial de specializare inteligentă. Acest potențial este recunoscut la nivel european astfel încât, la inițiativa Parlamentului European, Comisia Europeană implementează o acțiune preparatorie care urmărește operaționalizarea Strategiei de Specializare Inteligentă Nord-Est.

Aplicațiile biotehnologiei sunt atât de largi, iar avantajele atât de convingătoare, încât practic fiecare industrie utilizează această tehnologie. Progrese se înregistrează în diverse domenii, precum produsele farmaceutice, diagnosticare, textile, acvacultură, silvicultură, produse chimice, produse de uz casnic, protecția și ameliorarea condițiilor de mediu, prelucrarea produselor alimentare și criminalistica, doar pentru a enumera câteva.

Biotehnologia permite tuturor acestor industrii să genereze produse noi sau unele mai bune, de multe ori cu o mai mare viteză, eficiență și flexibilitate. Biotehnologia prezinta un semnificativ potențial pentru viitor.

În cadrul acestei întâlniri interactive vor fi identificate oportunitățile privind inovarea, consolidarea avantajelor regionale și stimularea colaborării dintre mediul privat și cel academic, cu contribuția sectorului public și al societății civile.

Reprezentanți ai Comisiei Europene, Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional, experți independenți din Spania și Olanda, vor fi prezenți pentru a împărtăși cu actorii din Regiunea Nord-Est experiențele lor în finanțarea, transferul și implementarea biotehnologiilor din medicină si farmaceutică, agricultură, industrie, energie și mediu către sectorul privat.

Acest exercițiu contribuie la conturarea portofoliului regional de proiecte aferent Axei 1 (Transfer tehnologic) a Programului Operațional Regional 2014-2020, care se va constitui ca sursă de finanțare pentru acestea până în 2020.

Reprezentanții celor 4 sectoare relevante în procesul de descoperire antreprenorială: sectorul privat, cel  public, membrii ai mediului de cercetare și reprezentanți ai societății civile sunt încurajați așteptați să participe, în mod gratuit, la acest focus-grup. Rezervați-vă locul în sală înregistrându-vă online la adresa:
ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDP_FOCUS_GROUP_BIOTECHNOLOGY

INFO

ec.europa.eu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: