Poesis LIVE @Galeriile Phoenix

poesis

Poesis, adica  Marius Batu (chitara, voce) si Eugen Baboi (chitara, voce) concerteaza pe 27 martie, de la ora 21.00, la Galeriile Phoenix.

Grupul Poesis ia fiinta in 1977 la Casa de Cultura din Constanta, unde cei trei fondatori ai grupului –Marius Batu, Eugen Baboi si Dicran Asarian – se intalnesc, cu chitarile in mana si cu acelasi vis de a schimba lumea in bine prin muzica lor. “Nasul” grupului va fi bluesman-ul Corneliu Stroe, director al Casei de Cultura in acea perioada.

Dupa ce castiga Festivalul “Baladele Dunarii”, in 1982 se alatura Cenaclului Flacara, la sugestia lui Nicu Alifantis, si vor ramane in Cenaclu pana la desfiintarea lui in 1985. In acel moment, Marius Batupleaca in Germania, unde traieste o vreme ca artist profesionist, apoi in Canada. Eugen Baboi lucreaza ca geolog dupa terminarea studiilor, apoi ca editor si realizator de emisiuni la Radio Romania Actualitati. O scurta perioada de timp colaboreaza cu grupul Voua, care pe atunci includea, pe langa umoristi, si cantautori folk (Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu etc.).

In 1994, la intoarcerea lui Mariu Batu in Romania, cei doi reiau colaborarea in grupul Poesis. Dupa 2 ani, in septembrie 1996 apare primul album al grupului, intitulat Cantec soptit,, dupa numele celei mai cunoscute melodii Poesis. Este insa randul lui Eugen Baboi sa plece in Canada, stabilindu-se la Calgary. Incepe sa lucreze ca inginer geolog, dar la insistentele unui prieten, producator de filme, incepe sa compuna si muzica de film si de televiziune pentru studiourile regionale.

Tot in 1996, Marius Batu colaboreaza la albumul Holograf 69% Unplugged. Colaboreaza la proiectele discografice ale lui Dinu Olarasu (albumul Vizavi, 2001), Ducu Bertzi (Dor de duca, 1997; Sufletul meu, 2000; Poveste de iarna, 2000) si Mircea Vintila (Madama de pica, 2000). Tot cu Holograf colaboreaza si la albumele Undeva departe (1999) si Holografica (2000).

In 2001, Marius Batu este cooptat in Pasarea Colibri, din care tocmai se retrasese Florian Pittis. Pe albumul Inca 2000 de ani (2002), canta 2 din piesele Poesis – Elegie si Cantec soptit, dar si piesa compusa alaturi de Dinu Olarasu – 2000 de ani.

In 2003 apare in seria de spectacole „Ducu Bertzi si invitatii sai” la Teatrul Nottara. Formula ce ia nastere ulterior – Ducu Bertzi, Florian Pittis, Mihai Nenita, Marius Batu va fi ultimul proiect muzical al lui Motzu. Concertul celor 4 de la Teatrul National din 2006 apare la Roton sub numele de Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert pe CD (2009) si pe DVD (2010) in cadrul editiilor a 2-a si a 3-a ale Festivalului National de Arte pentru Liceeni “Florian Pittis”.

Pe 5 noiembrie 2007 apare albumul Babilon, la 30 de ani de la aparitia trupei. Albumul este inregistrat partial in Romania (in studioul Real Sound Studio al lui Victor Panfilov) si partial in Canada (Joli Fou Recordings, Calgary). La el au contribuit Alexandru Andries (pian electric, pe Babilon), Mugurel Vrabete (bass) si Victor Panfilov. Alexandru Andries semneaza si coperta albumului, plecand de la cateva fotografii ale lui Dinu Lazar. Intr-un interviu pentru Formula As, Eugen Baboi spunea despre album: Babilon este un album al calatoriilor prin timp, prin spatiu, prin constiinta, al cautarilor de sine (de aceea, titlul initial al proiectului a fost “Ulise”) (Formula As, 2007).

Daca in 2007, Marius Batu participa la Folk You alaturi de Ducu Bertzi, la editiile din 2008 si 2009 Poesis-ul este prezent pe scena din Vama Veche. In aprilie 2009, Poesis canta in Canada pentru comunitatea romaneasca alaturi de Mircea Vintila.

Sursa: www.foreverfolk.com

BILETE

Bilet cumpărat anticipat: 30 lei. Bilet cumpărat la intrare: 40 lei. RSVP: rezervari.phoenix@gmail.com.

-50% reducere la biletele cumpărate de artiștii și studenții la arte care vor să fie prezenți la Marius Bațu şi Eugen Baboi LIVE la Galeriile Phoenix!

INFO

Galeriile Phoenix

Piata Unirii nr.2, Iasi, Romania

www.facebook.com/Phoenix.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: