POEME | Expoziția de ceramică și pictură

Galeria de artă DANA are onoarea să găzduiască în perioada 4-25 februarie 2020 la expoziția de ceramică și pictură POEME, semnată de către artista IONELA-SANDRINA MIHULEAC.

Cerc, sferă, con, vase, poeme, receptacule. Ionela Mihuleac comunică atât bucuria de a fi a fiinţei, dar mai ales percepţia acesteia asupra întregului din care alege fragmente pentru a transforma bucăţile de lut în poveşti despre timp şi existenţă, în obiecte ce nu se indică pe ele însele, ci vorbesc despre ritmuri şi cicluri, despre meditaţie şi sacru. Artista opreşte lumea în continuă schimbare şi o distilează, o resemnifică: cine comunică, cine primeşte, emiţător-receptor, vocea interioară şi legătura acesteia cu mediul cu natura, cu ceilalţi.

Alături de lucrările realizate din lut, Ionela Mihuleac expune şi o suită de picturi în care se simte acea bucurie de a trăi, reţinut dezvăluită în ceramică, prin culori vibrante care, deloc surprinzător, sunt ecouri ale aceloraşi petice de natură ce vibrează înăuntrul artistei prin şi în ceramică. Câmpiile şi dealurile, oceanul, pământul, culori ce ar descrie atemporalitatea unor fiinţe perceptibile doar spiritului ori culori ale iubirii.
Ionela Mihuleac este acel rar artist ce porneşte de la sine şi de la gândurile sale pentru a descrie realitatea, cea care creşte în lumină prin libertate şi linişte, din cea mai minusculă formă a fericirii.” (Critic de artă, dr. Maria Bilașevschi)

Vernisajul va avea loc marți, 4 februarie, orele 18.00, str. Prof. Cujbă, nr. 17- Iași. Curatori: Smaranda Bostan, Maria Bilașevschi.

INFO

Galeria de artă DANA

Adresa: Str.Prof Petru Cujba nr.17, Iasi

Telefon:0332 144 821; Mobil:0740 193 661

Email: office@danagallery.ro

Program: luni-vineri: 10:00-18:00, sambata: 10:00-13:00

Web: www.danagallery.ro

FB: www.facebook.com/GaleriileDeArtadana

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția internațională de pictură „IARNA ÎN MOLDOVA”

Expoziție și lansare de carte la Muzeul de Artă: „Natura moartă în pictura românească”

Expoziția de Pictura „(e.n.)” – Galeria de artă „Th. Pallady” Iași

Expoziția de pictură LIBERTÀ, semnată de Andrei PENNAZIO

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

“Carmen” de Georges Bizet, în regia lui Karel Drgāč oferita online | Opera Nationala Romana Iasi

Scrie un comentariu: