Poduri de carte – promovarea literaturii române în Basarabia

ICR Chișinău continuă  seria de conferințe publice pentru promovarea literaturii române în localitățile din Republica Moldova. Susținute de autori consacrați, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România și Republica Moldova, conferințele acoperă un spațiu geografic în care literatura română a fost mai puțin promovată, cel puțin în ultimii ani.

La fiecare etapă a proiectului vor participa de un grup de scriitori din România și din Republica Moldova, pentru o mai bună prezentare a activității literare și a literaturii române de pe cele două maluri ale Prutului.

În cadrul conferințelor urmează să fie prezentate și noi apariții editoriale, reviste culturale, pentru a satisface nevoia de cunoaștere în domeniu a unui public ce aparține spațiului cultural românesc și care a avut mai puțin acces la acest tip de evenimente.

Participanți: Ana Selejan (Sibiu), Lucian Chişu (București), Gheorghe Manolache (Sibiu), Gheorghe Bâlici (scriitor, epigramist – Chişinău) şi  Arcadie Suceveanu (poet, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova – Chișinău).

PROGRAM

21 mai 2014

  • Liceul „Ştefan Vodă” din satul Vadul lui Vodă, raionul Criuleni – ora 12.30
  • Liceul Teoretic „Boris Dânga” din oraşul Criuleni – ora 14.30

22 mai 2014

  • Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chişinău – ora 09.30
  • Centrul de Cultură din oraşul Budeşti – ora 13.00

INFO

www.icr.ro/chisinau

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Călătorie la 1900”: Gesturi de noblețe

Centenarul Sfârşitului Războiului de Întregire a Neamului

Black Glue – YOLO

Nou val de confirmări la Fall in Love Festival: Underworld, De La Soul, Robin and The Backstabbers, Soundopamine, Karpov not Kasparov și Otherside

Scrie un comentariu: