”Playing Shakespeare”, la Teatrul Luceafarul

playing_shakespeare-teatru_luceafarul

Teatrul pentru copii si tineret ”Luceafarul” Iasi va invita la  piesa ”Playing Shakespeare”.  Teatrul Luceafărul propune publicului un spectacol special, al cărui scop declarat este să devină o introducere în universul dramaturgic al celui mai important scriitor al tuturor timpurilor

  • joi, 23 martie 2017, ora 11:15, sala mare – Teatrul Luceafrul Iasi
  • vineri, 24 martie 2017, ora 10:40, sala mare – Teatrul Luceafrul Iasi
  • duminica, 26 martie 2017, ora 11:30, sala mare – Teatrul Luceafrul Iasi

Intitulată Playing Shakespeare, producția a pornit de la o idee a criticului de teatru Oltița Cîntec, director artistic al Teatrului “Luceafărul”, care a mizat totul pe tehnica “teatru în teatru” și a devenit unitate de structură compozițională a spectacolului. Utilizat de Shakespeare în cîteva dintre piesele sale, “teatrul în teatru” a condus acum la un spectacol în care regizorul Constantin Brehenscu a decis să se oprească asupra unor scene antologice din Romeo și Julieta, Hamlet, Visul unei nopți de vară și Cum vă place. Scenele acestea sînt legate prin intermezzo-uri ce vor arăta publicului cum se face un spectacol de teatru, cu regizorul care îl imaginează și îl lucrează la repetiții împreună cu actorii, cu tehnicienii de scenă (luminist, sonorizator, cabiniere, mașiniști etc.,) care nu se văd niciodată la rampă, dar fără contribuția cărora nicio reprezentație nu ar fi posibilă etc. Playing Shakespeare devine astfel și o introducere a publicului în lumea nevăzută a teatrului, provocîndu-l prin momente interactive.

Playing Shakespeare va oferi și perspectiva unei călătorii înapoi în timp, în epoca bardului, întrucât secvențele din piesele lui, scenografia (Viorica Perju), muzica (ilustrație muzicală Victor Zaharia) și coregrafia (Cristina Todi) au respectat localizarea istorică. Pentru momentele de scrimă, actorii au colaborat cu Radu Tofan, instructor la CSS Unirea Iași.

Din distribuție fac parte: Liliana Mavriș Vârlan (Regizorul), Ioana Natalia Corban (Julieta), Cosmin Tanasă (Romeo), Cocoș George (Hamlet), Dragoș Maftei (Horatio), Ioana Iordache, Carmen Mihalache, Ionela Arvinte, Elena Zmuncilă, Iulia Deloiu Trif (actori în trupa meșterilor), Alex Iurașcu (Tybalt), Claudiu Gălățeanu (Bufonul). Spectacolul prilejuiește și două debuturi pe scena teatrului, actorii Cosmin Tanasă, încă student, în anul III, la Facultatea de Teatru a Universității de Arte Iași, și Claudiu Gălățeanu, recent intrat prin concurs în trupa Luceafărului.

Spectacolul acesta este o invitație pe care o adresăm publicului de toate vîrstele de a intra la propriu în lumea teatrului. Faptul că sînt secvențe din piese care de obicei se adresează publicului matur nu trebuie să-i îndepărteze pe cei cu vîrste mai fragede. Construcția spectacolului face accesibilă opera shakespeariană, care în Marea Britanie este studiată în forme adecvate încă din clasele primare, tuturor categoriilor de vîrste”, precizează Oltița Cîntec. Realizatorul scenariului, Călin Ciobotari spune că “atunci cînd Oltița Cîntec mi-a propus să scriu un scenariu pe texte de Shakespeare, pentru un spectacol interactiv, în care «cum se face teatrul» este mereu la vedere, mi s-a părut o idee frumoasă, un experiment interesant. Ce-a ieșit, vom vedea duminică!”. Regizorul Constantin Brehnescu precizează că “opera lui Shakespeare este o carte din care se învață lucruri esențiale despre teatru, despre viață în general, se învață continuu, indiferent de vîrstă. Aceasta este și miza spectacolului nostru de acum.”

BILETE

Pret bilet: 6( 10 lei duminica). Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro). Spectacolul se adresează spectatorilor cu vîrsta între 5 și 90 de ani.

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: