Planetariu Mobil revine la Iasi cu spectacolul “Astronomia în Vacanţă”

Planetariu Mobil revine la Iasi, în perioada 24 – 26 august 2018 cu un spectacol nou “Astronomia în Vacanţă”. Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecțiile live spectaculoase, mecanica cerească, ştiinţele aerospaţiale şi cucerirea spaţiului cosmic vor încânta publicul.

Planetariul Mobil Educațional, o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto este un proiect educațional nonformal, menit să atragă micii vizitatori înspre lumea fascinantă a cosmosului, o temă științifică din ce în ce mai populară în rândurile publicului larg din toată lumea.

Posibilitățile de dezvoltare și cunoaștere ale copiilor într-un oraș mare, cum este Iasul, sunt fantastice, dar depind întotdeauna de deciziile adulților. Ei sunt cei care aleg activitățile de weekend ale celor mici. Noi ne bucurăm că există copii care nu au lipsit de la nicio temă prezentată de noi, fie că a fost vorba de constelațiile străbunilor, fie de rover-ul Curiosity și Galileo Galilei. Experiențele din planetariul mobil sunt evenimente educaționale unice și merită trăite de toate familiile“, a declarat Adrian Filpișan.

Evenimentele se vor desfășura într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri, care va fi plasat în interiorul Ateneul din Iasi, strada Ion Creanga nr.14.

Proiecţiile se vor desfășura între orele 09:00 și 19:00, din oră în oră.

REZERVARE

Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 15 lei.  Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0752690245 / 0758365699 sau cu 15 minute înainte de începerea evenimentului, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Astronomică PLUTO. Organizator: Asociaţia Astronomică PLUTO Parteneri: Ateneul din Iasi, Ioana Gamen Events.

INFO

Asociaţia Astronomică PLUTO

planetariumobil.ro

www.facebook.com/Asociatia-Astronomica-PLUTO

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: