Placebo, Hurts si The Subways la Sziget Festival 2012

Organizatorii Sziget Festival 2012 au anuntat cele mai recente nume confirmate pentru editia din acest an. Placebo, Hurts, The Horrors, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Wale, The Stone Roses si Friendly Fires sunt citeva dintre trupele care vor urca pe scena Sziget Festival 2012, in perioada 6-13 august.

Sziget Festival 2012

La inceputul lunii ianuarie 2012, Sziget Festival a fost desemnat cistigatorul categoriei Best European Major Festival din cadrul European Festival Awards.

Sziget Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica din Europa a ajuns la cea de-a 20-a editie. Organizatorii vor sa marcheze acest fenomen ca pe o editie – jubileu, de aceea trupe legendare si nume noi, vor concerta pe scena festivalului in luna august 2012.

Placebo este o trupa legendara pe scena muzicii alternative, cu o activitate de peste 20 ani si o discografie impresionanta. In 2012, formatia va lucra in studio la cel de-al saptelea lor LP. Hurts este una dintre cele mai captivante trupe electro pop britanica. Formatia a concertat si in Bucuresti, in 2011. S-au remarcat prin prestatiile live, concertul lor din cadrul Glastonbury 2011 fiind ales de revista NME ca cel mai bun din cadrul festivalului.

Hurts este un duo britanic apartinind genului muzical synthpop, format in Manchester, ce se compune din Theo Hutchcraft (vocalist) si Adam Anderson (producator). In iulie 2009, trupa a fost numita “Trupa Zilei” pe site-ul britanic The Guardian. In urma voturilor sondajului de opinie in legatura cu “Sunetul anului 2010”, realizat de catre site-ul canalului de televiziune BBC, trupa a atins locul 4. La inceputul lui 2010, trupa a lansat oficial primul sau single Better Than Love si, astfel, au inceput sa cinte in diferite evenimente live. Melodia lor “Illuminated” a aparut pe coloana sonora a reclamei canalului britanic Sky1 HD, pentru a promova cele mai vizionate seriale din cadrul acestuia in format HD, in primavara/vara lui 2010. Albumul lor de debut, Happiness, a fost lansat oficial in Marea Britanie pe data de 3 septembrie 2010, iar in Romania pe 18 septembrie 2010, prin Nova Music Distribution, si contine un duet cu cintareata australianca Kylie Minogue intitulat “Devotion”. In septembrie 2010, turneul lor din Marea Britanie a fost un succes impresionant, biletele vinzindu-se complet.

http://www.youtube.com/watch?v=eAWvNPr6r7k

The Horrors a devenit un nume important pe scena rockului britanic, fiind una dintre trupele cele mai solicitate din cadrul festivalurilor europene. The Subways au mai avut ocazia sa concerteze in cadrul festivalului Sziget, fiind bine primiti de public. Originari din Tara Bascilor, membrii Crystal Fighters se remarca printr-un sunet acustic si traditional. Mando Diao este formata din cinci suedezi, foarte experimentati in prestatiile live. Muzica lor combina elementele punk din anii ’60 cu elemente pop ale anilor ’90.

Formata in suburbiile Londrei, trupa Noah & The Wale se remarca prin ritmurile indie-pop cu influente de folk american. Friendly Fires a devenit in scurt timp una dintre cele mai apreciate trupe indie dance-pop din Marea Britanie.

La inceputul lunii ianuarie 2012, Sziget Festival a fost desemnat cistigatorul categoriei Best European Major Festival din cadrul European Festival Awards.

Bilete

Daca cumperi biletul online, primesti un voucher pe care il vei putea preschimba cu braţara specifica, la faţa locului. Mai jos gasesti detalii despre tipurile de bilete si preţurile acestora.

Bilet pentru o saptamina (cu campare inclusa)

Pret promotional (pina pe 30 aprilie, 12PM CET): 195 EUR
Pret intreg (dupa 1 mai, 0AM CET): 225 EUR

 • Valid din 6 august (10AM) pina pe 13 august (10AM)
 • include si ziua -1 si ziua 0
 • cu campare inclusa
 • posibilitatea de a face dus pe insula

Bilet pentru 5 zile (fara campare inclusa)

Pret promotional (pina pe 30 aprilie, 12PM CET): 165 EUR
Pret intreg (dupa 1 mai, 0AM CET): 195 EUR

 • Valid din 8 august (6AM) pina pe 13 august (10AM)
 • NU INCLUDE ziua -1 si ziua 0
 • FARA campare inclusa
 • FARA posibilitatea de a face dus pe insula

Bilet zilnic (zile obisnuite)

Pret promotional (pina pe 30 aprilie, 12PM CET): 40 EUR
Pret intreg (dupa 1 mai, 0AM CET): 45 EUR

 • Valid incepind cu ora 2AM a zilei respective pina la ora 8AM a urmatoarei zile
 • FARA posibilitatea de a campa pe insula (exceptind cazul in care ai bilete pentru 2 zile consecutive)
 • FARA posibilitatea de a face dus pe insula (exceptind cazul in care ai bilete pentru 2 zile consecutive)
 • Preturile biletelor pentru ziua -1 si ziua 0 pot fi diferite fata de cele din zilele obisnuite

Bilet pentru autocaravane

Pret: 130EUR/vehicul

 • Valabil doar impreuna cu biletul cu campare inclusa
 • Include posibilitatea de a intra in Caravan Camping
 • Valabil doar pentru rulote, autocaravane sau alte vehicule transformate in spatiu pentru dormit (nu sunt admise vehiculele station wagon cu banchetele rabatate)
 • Emise in cantitate limitata
 • Emis in format sticker

Bilet VIP Camping

Pret: 120 EUR

 • Valabil doar impreuna cu biletul cu campare inclusa
 • Include accesul in VIP Camping
 • Servicii VIP camping: piscina, spatiu pentru depozitarea bagajelor, seifuri, spatiu pentru incarcarea telefoanelor mobile, internet, Wi-Fi, un magazin alimentar, cafenea cu terasa acoperita, spalatorie.

Important!

Vizitatorii cu bilet fara campare inclusa care ramin totusi sa doarma in camping, incalcind astfel regulile festivalului, vor fi nevoiti sa plateasca diferenta de pret si sa achizitioneze un bilet cu campare inclusa, in caz contrar riscind sa fie exclusi de la eveniment.

Biletele pentru Sziget Festival 2012 se pot achizitiona online din reteaua Eventim.

Detalii despre eveniment: www.szigetfestival.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: