Pistorius, alergatorul fara picioare va reprezenta Africa de Sud la Olimpiada

Daca nu ati auzit pina acum numele Oscar Pistorius, acest lucru se va schimba cu siguranta odata cu Jocurile Olimpice de la Londra.

Pistorius - Africa de Sud

Pistorius, in virsta de 25 de ani , ale carui picioare au fost amputate de sub genunchi de la virsta de 11 ani va concura pentru Africa de Sud in proba individuala de 400 metri si in proba de stafeta de 4×400 metri , devenind astfel primul atlet fara picioare care va concura intr-o proba olimpica de alergare. El va concura  de asemenea si la Jocurile Paralimpice.

Ziua de astazi este una dintre cele mai frumoase din viata mea”, a declarat atletul la aflarea vestii ca va reprezenta Africa de Sud la Jocurile Olimpice din acest an,  conform Asociated Press. “Selectionarea mea reprezinta o reala onoare, fiind o incununare a anilor de munca, hotarire si sacrificiu

Pistorius a intrat prima data pe pista cind era adolescent, in timp ce trecea printr-o perioada de recuperare dupa o accidentare suferita in timpul unui meci de rugby.

Are un record personal de 45.07 sec. pe distanta de 400 metri,  obtinut in 2011, iar la inceputul lui 2012 a reusit un timp de 45.20 sec. – rezultate care ii asigurau calificarea la Olimpiada. Insa, la Campionatele de Atletism ale Africii de luna trecuta nu a reusit atingerea baremului de calificare impus de oficiali de, 45.30 sec.  A obtinut in schimb medalia de argint, in aceeasi proba de alergare pe 400 metri si astfel i-a fost acordat dreptul de a participa la Olimpiada. Va reprezenta Africa de Sud alaturi de  vedete ca: Ofentse Mogawane, Willem de Beer si Shaun de Jager.

In 2008, i-a fost refuzata participarea in curse alaturi de ceilalti atleti, argumentindu-se ca dispozitivele pe care le poarta ii ofera un avantaj incorect in fata celorlalti atleti si le pune in pericol siguranta.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: