Partia Cozla, Piatra Neamt

partia cozla

La Piatra Neamt, pe pirtia Cozla puteti sa inchiriati articole sportive specifice sporturilor de iarna, sa inscrieti copii la una din cele trei scoli de schi si sa va petreceti timpul liber schiind sau savurind bucate alese alaturi de o ceasca de vin fiert in restaurantul situat in cladirea de la sosire telescaun.

DATE TEHNICE

Partia Cozla are un grad de dificultate mediu, intinzandu-se pe o distanta de 965 metri si inregistrand o diferenta de nivel de 260 metri. Transportul schiorilor pana in varful partiei se realizeaza cu un telescaun, ce are statia de plecare in Darmanesti, avand capacitatea de a transporta aproximativ 826 persoane intr-o ora.

Pe langa telescaun, exista si o alta modalitate de a urca in varful partiei de pe Varful Cozla, reprezentata de o telegondola moderna amenajata aici, ce are statia de plecare in Gara din Piatra Neamt, aflata chiar in mijlocul orasului.

Tip pirtie: mediu – avansati

  • Lungime: 965 m
  • Latime medie: 32 m
  • Panta medie: 27%
  • Altitudine plecare: 647 m
  • Altitudine sosire: 387 m
  • Diferenta de nivel: 260 m
  • Zapada artificiala: DA
  • Instalatie nocturna: DA
  • 5 tunuri de zapada mobile DEMAC
  • Numar de balize: 6

Are plase de protectie omologate

In Piatra Neamt poate fi utilizat cardul inteligent, un serviciu ce usureaza plata utilizarii telegondolei si telescaunului de pe Cozla. Sistemul este functional de pe 15 decembrie 2012, iar cardul poate fi utilizat si ca un ski-pass. Pentru a folosi telegondola sau telescaunul din Piatra Neamt nu mai sint emise tichete, ci fiecare utilizator primeste un card.

Acesta este alimentat la casa de catre utilizator cu diverse sume care pot reprezenta urcari sau coboriri, ori ski-pass pentru una sau mai multe zile. Sumele in lei sint transformate in puncte, echivalenta puncte – lei fiind de 1 PUNCT – 2 lei. Cardul are valabilitate nelimitata, la emitere fiind necesara depunerea unei garantii de 20 lei, garantie care este returnata la inapoierea cardului. Pentru copii, grupuri sau monitori de schi care isi desfasoara activitatea pe partia Cozla exista tarife speciale.

TARIFE SI PROGRAM

Pentru schiori sau impatimitii plăcii, administratorii pârtiei pun la dispoziţie soluţii mai avantajoase din punct de vedere financiar. Astfel, exista skipass-uri sau cartele cu puncte care asigura accesul la pârtie pentru perioade cuprinse intre jumate de zi si 7 zile. Cartelele se achitioneaza de la punctele de vanzare aflate la baza pârtiei, si se incarca cu puncte, un punct fiind echivalentul a 2 ron pentru adulţi si 1,25 ron pentru copii sau grupuri de adulţi mai mari de 20 de persoane.

PROGRAM TELESCAUN: Luni: 12:30-21:30; Marti-Joi10:30-21:30; Vineri – Duminica: 10:00-22:30. Intre orele 15:00 si 16:00 telescaunul este oprit si partia este inchisa pentru refacerea suprafetei schiabile cu ratrack-ul.

TARIFE TELESCAUN: Skipass dimineață: 50 lei; Skipass nocturnă: 50 lei; Abonament Luni – Vineri : 140 lei; Abonament Scoala de Ski Luni-Vineri : 100 lei; Copiii până in 12 ani, insotiți de cel putin un părinte plătitor de skipass, vor avea reducere 50% la acelasi tip de skipass cumpărat de părinte.; Pret urcare Telescaun Adult: 7 lei , Copil : 5 lei !; Tubbing: 5 lei/ 2 urcari; Skipass-urile includ calatorii nelimitate atat cu telegondola cat si cu telescaunul.

Programul de functionare al telescaunului si al teleschiului de pe pirtia pentru tubbing poate suferi modificari din pricina conditiilor meteo.

INFO

Primaria Piatra Neamt

www.primariapn.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: