Pink Floyd – ”The Endless River”, disponibil in Romania din 10 noiembrie

Noul album Pink Floyd – The Endless River va fi lansat pe 10 noiembrie 2014 si va fi disponibil in Bestmusic Shop incepand cu aceasta data.  Albumul are la baza muzica din sesiunile de inregistrare din 1993 pentru “The Division Bell” cand David Gilmour, Rick Wright si Nick Mason au cantat impreuna in studiourile Britannia Row si Astoria. Asta se intampla atunci pentru prima oara de la sesiunile de inregistrare pentru albumul “Wish You Were Here” din anii ’70.

cover-art-endless-river

In 2013, ascultand muzica din acele sesiuni, David Gilmour si Nick Mason au decis ca ea sa faca parte din repertoriul Pink Floyd. Sunt probabil, ultimele piese pe care cei trei pot fi ascultati impreuna. Anul trecut a fost petrecut inregistrand si actualizand muzica, folosind avantajele tehnologiei moderne de studio pentru a crea “The Endless River”. Este un tribut adus lui Rick Wright, ale carui clape sunt in centrul soundului Pink Floyd.

“Albumul are ca punct de plecare inregistrarile facute in 1993 pentru albumul ”The Division Bell”. Am ascultat peste 20 de ore de inregistrari cu noi trei cantand impreuna si am ales melodiile pe care le doream pe noul album. Pe parcursul anului trecut am adaugat noi parti, am re-inregistrat altelele si in general am valorificat noile tehnologii pentru face un album la nivelul secolului XXI. Odata cu disparitia lui Rick a disparut si sansa de a mai lucra impreuna, asa ca ni s-a parut corect ca numele lui sa apara la toate piesele de pe album, ca parte a repertoriului lui.” David Gilmour

“Endless River este un tribut adus lui Rick. Cred ca acest album este  o modalitate excelenta de a recunoste ca ceea ce a facut si felul in care a cantat sunt in centrul sound-ului Pink Floyd. Reascultand aceasta sesiuni de inregistrari mi-am reamintit ce interpret special a fost.” Nick Mason

Albumul a fost produs de Gilmour, Phil Manzanera, Martin “Youth” Glover si Andy Jackson. Albumul este impartit in patru parti,  motivul invocat fiind  “experienta sonora a ascultatorului“, conform unui comunicat de presa. Majoritatea pieselor sunt instrumentale,  ”Louder Than Words’ este singura piesa cu partitura vocala, versurile fiind scrise de Polly Samson. Coperta este are la baza creatia unui artist egiptean de 18 ani, Ahmed Emad Eldin, idee “redesenata” de agentia Stylorouge.

http://www.youtube.com/watch?v=u6ivKOuyCfE

Aparitia “The Endless River” marcheaza 20 de ani de la ultimul album de studio Pink Floyd – “The Division Bell”, reeditat pe 30 iunie intr-o editie de colectie, super-deluxe, ce contine varientele full length ale pieselor de pe albumul din 1994, intr-un dublu-disc (piesele fusesera taiate pentru a putea fi incluse pe un singur disc), plus alte cinci vinyl-uri.

The Endless River: Side 1: 01 Things Left Unsaid; 02 It’s What We Do; 03 Ebb And Flow / Side 2: 04 Sum; 05 Skins; 06 Unsung; 07 Anisina / Side 3: 08 The Lost Art of Conversation; 09 On Noodle Street; 10 Night Light; 11 Allons- (1); 12 Autumn’68; 13 Allons-y (2); 14 Talkin’ Hawkin’ / Side 4: 15 Calling; 16 Eyes To Pearls; 17 Surfacing; 18 Louder Than Words. Il puteti pre-comanda de AICI, in format CD si vinyl.

Sursa: bestmusic.ro, pitchfork.com

INFO

www.pinkfloyd.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: