Piesa de teatru în limba germană „Tägliche Tage”(”Zile zilnice”) la Iași

zile-zilnice-tägliche-tage-centrul-cultural-german-iasi-afis-2013Centrul Cultural German Iaşi vă invită la piesa de teatru în limba germană „Tägliche Tage” pusă în scenă de ansamblul de teatru “Duo Bastet”, vineri, 8 noiembrie, ora 18.30 la sediul Institutului Francez Iași, în sala Benjamin Fondane.

  • Data: Vineri, 8 noiembrie 2013
  • Ora: 18:30
  • Locul: Institutul Francez Iași – sala Benjamin Fondane
  • Distribuţia și regia: Carmen Elisabeth Puchianu, Robert Gabriel Elekes
  • Intrarea este liberă!

DESPRE

Piesa de teatru, Tägliche Tage (Zile zilnice), pusă în scena de ansamblul de teatru în limba germană “Duo Bastet”, format din Carmen Elisabeth Puchianu și Robert Gabriel Elekes, reprezintǎ o adaptare proprie dupǎ Samuel Beckett. Winnie, personajul feminin, apare afundată în pământ mai întăi până la talie pe un vârf de munte, de unde îşi începe interminabilul discurs despre lume, Dumnezeu şi sărmanul ei soţ Willie. Acesta se va face remarcat prin gesturi minimaliste, apoi prin apariţii coregrafice ce întrerup aparent discursul din ce în ce mai absurd al soţiei. Ansamblul îşi dovedeşte din nou calităţile actoriceşti şi regiziorale, cu care îşi compun propriile puneri în scenă.

ANSAMBLU „DUO BASTET”

Ansamblul de teatru în limba germanǎ “Duo Bastet” din Braşov a luat fiinţǎ în toamna anului 2008, fiind format din Carmen Elisabeth Puchianu, scriitoare de expresie germanǎ şi conferenţiar la Univ. Trannsilvania, şi Robert Gabriel Elekes, actualmente doctorand la Sibiu şi asistent cultural la Centrul Cultural german din Braşov. Cei doi artiști lucreazǎ de câţiva ani împreunǎ în domeniul teatrului studenţesc (trupa DIE GRUPPE) şi de amatori, practicând mai ales teatrul de improvizaţie şi de regie cu o vădită predilecţie pentru teatrul absurdului. Punerile în scenǎ ale celor doi împǎtimiţi ai teatrului impresioneazǎ prin combinaţia unor elemente specifice teatrului corporal, un rol important revendind interacţiunii dintre muzicǎ/sunet şi mişcare scenicǎ. Ansamblul “Duo Bastet” a susținut spectacole în România (Oradea, Orawiţa, Timişoara, Sibiu, Braşov), în Ungaria (Pecs, Gyönk), Slovenia (Maribor) şi în Austria (Graz, Viena).

INFO

www.kulturzentrum-iasi.ro

programm@kulturzentrum-iasi.ro – Departament programe culturale
info@kulturzentrum-iasi.ro – Secretariat

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: