Pianistul Andreas Henkel revine la Iaşi cu un recital de excepţie

2015.02.12

Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” în parteneriat cu Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” şi Centrul Cultural German din Iaşi invită publicul ieşean la un Recital de pian susţinut de ANDREAS HENKEL (Germania), joi, 12 februarie, orele 19, în Sala „Eduard Caudella“ (Casa Balş – str. Cuza Vodă 29).

Prezintă: Prof. Carmen Zaharia Danicov.

Pianistul german ANDREAS HENKEL a studiat pianul şi pedagogia pianului la Academia de Muzică din Dresda. Cele mai importante influente in formarea sa, le-a avut din partea pianistului rus Arkadi Zenzipér, la Dresda si Aquiles Delle Vigne, la Bruxelles.

Artist recunoscut pe plan international, a sustinut recitaluri solistice în multe orase europene: Berlin, München, Bruxelles, Paris, Madrid, Barcelona, Zaragoza, Sofia, Budapesta, Belgrad, Bologna, Florenţa, Napoli, Parma, Catania, Zempléni Arts Festival – Ungaria, Dresda, Leipzig. De asemenea, a sustinut recitaluri solistice în SUA, Japonia, Coreea, Liban si Arabia Saudita.

Ca solist, Andreas Henkel a cântat cu orchestre din Gemania, Italia (Orchestra Città di Ravenna), România (orchestrele simfonice din Iasi, Oradea, Tirgu Mures, Bacău), Spania (Orquesta Sinfonica de Galicia), Moldova (Crescendo Festival Orchestra), Liban (Lebanese National Symphony Orchestra Beirut), în SUA, cu Westerville Symphony si Columbus Youth Symphony Orchestra, Ohio.

Pe langă pozitia de profesor de pian la Conservatorul „Heinrich-Schütz”din Dresda, Andreas Henkel este invitat în mod constant să sustină cursuri de pian în diferite tări si institutii de învătământ.

PROGRAM

  • L. van Beethoven – Sonata în la bemol major op. 26
  • R. Schumann – Phantasiestücke op. 12
    I. Des Abends
    II. Aufschwung
    III. Warum ?
    V. In der Nacht
    VII. Traumeswirren
  • F. Chopin – Sonata Nr. 3 si bemol minor op. 58

Intrarea este liberă!

INFO

Universitatea de Arte George Enescu Iasi

Str. Cuza Voda nr. 29, Iasi, Romania.

Telefon/fax: +4 0232 276020.

Web: www.arteiasi.ro

FB: arteiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: