PGL formează una din cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume

csgo-series-kick-off-season

PGL, divizia de sporturi electronice a ComputerGames.ro, anunță formarea CS:GO Championship Series (CCS) – una dintre cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume.

Sezonul de debut CCS va fi dotat cu premii în valoare totală de 110,000 USD, Marea Finală urmând să se desfășoare, în cadrul DreamHack Bucharest 2015 (24 – 26 aprilie, Sala Polivalentă)

Timp de trei săptămâni, CCS va aduna într-un singur campionat cele mai bune opt echipe din lume, din care doar patru vor ajunge să lupte la București pentru titlul de Campioni, în cadrul festivalului digital DreamHack Bucharest (24-26 aprilie).

Șase dintre echipe vor fi direct invitate, datorită performanțelor internaționale obținute, ultimele două locuri fiind rezervate pentru cele care vor trece de faza calificărilor online.

Structura CCS este formată din două grupe a câte patru echipe. Cea mai bună echipă din fiecare grupă se va califica direct în finala de la DreamHack Bucharest 2015, în timp ce restul se vor reîntâlni în turneul Last Chance (Ultima Șansă) pentru a completa lista de patru finaliste.

Calificările pentru participarea în CCS sunt programate pentru finalul lunii februarie, data de început a campionatului fiind stabilită pentru 6 martie 2015.

Este un prilej bun de a repune brandul PGL în atenția internațională a competițiilor de înalt nivel al sporturilor electronice”, a declarat Silviu Stroie, directorul general Computer Games.

Distribuirea premiilor:

  • Faza grupelor – 17.000 USD
  • Turneul Last Chance – 8.000 USD
  • Finala Sezonului – 75.000 USD

De asemenea, cele 4 echipe care se vor califica în finala de la București vor beneficia de un buget de călătorie de 2.500 de USD fiecare. Mai multe informații cu privire la echipe invitate, comentatori și program vor fi anunțate pe website-ul oficial, Twitter și Facebook.

PGL, brandul dedicat sporturilor electronice din cadrul ComputerGames.ro, are o experiență de 13 ani în organizarea de evenimente naționale și internatționale. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, ESWC și KODE5, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

ComputerGames.ro, înființat în 1997, este cel mai mare portal web dedicat industriei gamingului din România. De-a lungul evoluției sale, website-ul s-a dezvoltat în domeniile publishingului și vânzărilor de jocuri, obiecte digitale și produse sub marcă înregistrată. ComputerGames.ro continuă să își crească prezența în industria e-commerce prin intermediul magazinului online, iar în același timp brandul PGL îi permite să organizeze evenimente dedicate sporturilor electronice la nivel național și internațional.

INFO

www.csgoseries.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: