Petronela Rotar se intalneste cu cititorii la Libraria Avant Garde. Lansare de carte, „O sa ma stii de undeva”

lansare-o_sa_ma_stii_de_undeva-Iasi-afis-2014Libraria Avant Garde (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi) si Editura Herg Benet va invita sambata, 28 iunie, de la ora 16.30, la intalnirea cu scriitoarea Petronela Rotar, autoarea volumului „O sa ma stii de undeva”.

Alaturi de autoare, vor fi prezenti: Liviu Antonesei si Paul Gorban

Petronela Rotar a debutat recent cu volumul O sa ma stii de undeva, un foarte expresiv si autentic mix de proza lirica si versuri, care a trezit un interes record publicului. Printre atu-urile volumului O sa ma stii de undeva, cititorii au apreciat ca se afla sinceritatea, stilul direct, emoția transmisa de autoare. “O matriosca din papusi de sticla, cu care umbli c-un fel de teama, sa nu le scapi si sa se strice”, asa defineste scriitorul Mihail Vakulovski cartea Petronelei, O sa ma stii de undeva. La randul sau, Ana Barton numeste scrisul autoarei “vrajitorie curata careia n-ai cu ce sa vrei sa i te sustragi”.

“O sa ma stii de undeva e ca o matriosca din papusi de sticla, cu care umbli c-un fel de teama, sa nu le scapi si sa se strice, dar apasa fara frica, intra, trage, priveste-le, studiaza-le, citeste – au trecut prin multe, au rezistat in lumea reala si au sa reziste si-n varianta lor hirtioasa. (…) Dupa ce-o sa citesti cartea ei de debut, o sa exclami precum o tenismena care tocmai a cistigat un turneu foarte important – WOW! – si de aici incolo o sa stii exact de unde o cunosti.”
(Mihail Vakulovski)

“Scrie cu pasiune, stie sa riste, sa-si transforme experiența de viața in poeme. Este recognoscibila si nu plictiseste. Petronela Rotar are toate sansele unei traiectorii literare memorabile.” (Alexandru Petria)

DESPRE

PETRONELA ROTAR nu are biografie literara. Maximum una pseudoliterara, cu indulgenta. S-a nascut la tara, ca vesnicia lui Blaga, undeva linga Brasov, si a facut naveta la oras. La scoala, aia cita a facut. La liceu, i-au aparut citeva poezii in revista literara a scolii, iar asta ar fi putut fi un inceput bun pentru o biografie literara, dar nu a fost. Apoi nu a mai aparut decit la televizor si in ziare. Si acolo, de partea gresita a microfonului. A fost reporter, editor sau prezentator la statiile locale ale Pro TV, Antena 1, Realitatea. S-a apucat de doua facultati, Litere si Sociologie, si nu a terminat-o pe niciuna. Are de gind sa nu o termine nici pe a treia. S-a apucat si de doi copii, iar pe astia inca ii desavirseste. Sau asa isi imagineaza, cind se place pe sine. Cind nu, nu isi imagineaza nimic. A scris toata viata pentru ea, sperind ca atunci cind o sa dea coltul va fi descoperita, publicata si premiata. S-a prins tirziu ca nu va fi asa, drept care si-a facut un blog. Asa a ajuns sa publice in Tiuk si sa scrie pentru Catchy. Si sa scoata prima carte, O sa ma stii de undeva. Gata.

CUMPĂRĂ

„O sa ma stii de undeva” – Petronela Rotar

Produs publicat in 2014 la Herg Benet

Numar pagini: 126

ISBN: 978-606-8530-19-2

Preț: 18 lei

www.elefant.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: