”Petrică și Lupul” | Teatrul Luceafărul

Dorind să ofere publicului producții inedite și atrăgătoare, Teatrul Luceafărul din Iași va invita la PETRICĂ ȘI LUPUL după Serghei Prokofiev, un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele.

  • duminica, 9 februarie 2020, ora 11:30, sala mare – Teatrul Luceafarul Iasi

În versiunea compozitorului rus, povestea este “spusă” de un narator care apare din când în când și de intervențiile muzicale ale instrumentelor asociate fiecărui personaj. Prokofiev este considerat unul dintre cei mai importanți muzicieni ai secolului XX, orientat către experiment și avangardă, care a compus pentru diverse genuri – operă, balet – și a fost interesat și de compozițiile care se adresează publicului tânăr.

Petrică și Lupul a avut premiera absolută în anul 1936 și a devenit un clasic al genului. Spectacolul realizat de echipa artistică de la Luceafărul utilizează partiturile muzicale cunoscute, care sunt punctul de plecare în noua creație scenică. Petrică și Lupul este o fantezie muzical-coregrafică în care prim-planul scenei îl dețin actorii, măștile, muzica și dansul.

Regizorul Ion Ciubotaru și colaboratorii săi (scenografie Mihai Pastramagiu, coregrafie Teodor Rădulescu, consultant muzical Victor Zaharia) au adus compoziția lui Prokofiev mai aproape de timpul nostru, de ritmurile și vibrațiile lui, printr-un ușor remix. Povestea este “spusă” fără cuvinte, exclusiv pe calea muzicii, prin relațiile scenice dintre personaje, prin expresivitate corporală. Ion Ciubotaru a gândit ca ramă a spectacolului ideea de spectacol, de manieră în care se realizează o creație scenică.

Am considerat că e bine să adaptăm puțin muzica lui Prokofiev, fără să o trădăm, să fie mai în ton cu ritmurile prezentului, cu așteptările auditive ale publicului de acum. Am subintitulat creația noastră fantezie muzical-coregrafică tocmai pentru a ne preciza abordarea, a spune publicului că am pornit de la Prokofiev, dar ne-am și jucat cu imaginația. Ceea ce îi îndemnăm și pe privitori să facă, să viseze cu ochii deschiși, pentru că muzica are această calitate extraordinară de-a ne stimula fantezia.

Prezentul proiect se înscrie în intențiile instituției ieșene pentru copii și tineret de-a oferi publicului un repertoriu divers, consonant cu arta spectacolului așa cum este ea înțeleasă și practicată și prin alte orizonturi teatrale. Familiarizarea cu sunetul specific instrumentelor muzicale din orchestrele simfonice printr-o formă adecvată, în care imaginea scenică și ritmul se asociază, e un demers modelator pe care arta teatrului trebuie să și-l asume.

Publicul va fi încântat de evoluțiile actorilor Camelia Dilbea, Ioana Natalia Corban (Petrică), George Cocoș (Lupul), Ioana Iordache (Pasărea), Dragoș Maftei (Rățoiul), Carmen Mihalache (Pisica), Alex Iurașcu (Porcul).

BILETE

Pret bilet: 14 lei. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului “Luceafărul” sau online, de pe platforma bilet.ro.

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: