Petrecere la ArtHouse cu Matze și Dan Basu

petrecere-arthouse-matze-dan-basu-ilie-iasi-muzica-afis-brain-eventsSâmbătă 31 august 2013 vă așteptăm la dans și să ne bucurăm de ultimul apus de vară și primul răsărit de toamnă, la înălțime deasupra orașului, alături de: Matze [București], Dan Basu [București/ Iași] și Ilie [Iași], warm-up.

MATZE

Muzica Matze (Cristian Stanciu) înseamnă să treci, după chef, prin electronic spre experimental eclectic condimentat cu voci și atmosfere românești din sfârșitul secolului trecut și începutul mileniului.

“Încerc să îmbrac electronic subiecte din social si politic, care de obicei te fac să schimbi postul, să combin electronic experimental cu folclor românesc pur și virgin…”

Proiecte în care este implicat: PERICOL

* este numele unui proiect început în urma cu 2 ani și constă în combinarea unor frânturi de emisie tv pe muzică.
* este un colaj video construit muzical.
* este, altfel spus, o muzică făcută din fragmente audio-vizuale capturate și selectate din lumea multicoloră a micului ecran. Elementele muzicale sunt desfășurate și controlate live, împreună cu elementele video, de catre Matze și Rolf (Rolf Ono), pe o instalație de două ecrane principale independente și mai multe proiecții dintr-o a treia sursă, desfașurate lateral.

ZONA LIBERĂ – este un proiect marca Matze & DJ Vasile. Emisiunea este realizată de cei doi, din 2005, la Studio88, pentru RADIO GUERRILLA. Se difuzează în fiecare MARȚI de la 11 noaptea la 1 dimineața.

“Este o emisiune misto, ce prezinta experimentul electronic în forma cea mai distractivă, un puzzle audio, care amuză pe serioasele. Uneori înțeapă, dar nu cu venin”.

Co-fondator:
– NSK (Natural Soft Killers) cu DJ Vasile și Electric Brother – 1998
– Aievea, cu Vlaicu Golcea (double bass), Sorin Romanescu (guitar), Marta Hristea (vocals), Raul Kusak (keyboards) and Electric Brother(guitar) – 2002
– Blanoz Distuzos, cu Sultan (keyboard), Ati (percussions), Vexxatu Vexx MC & DruKlein MC – 2002
– Shukar Collective, cu Dan Handrabur, DJ Vasile, Vlaicu Golcea, Mitos Micleusanu – 2003.

Matze, virtual: www.facebook.com/crimatze.ro

DAN BASU

Dan Basu a dezvoltat o activitate artistică atât ca VJ și artist vizual, cât și ca DJ, începând cu anul 2003. În 2005 Dan Basu organizează în Iași, împreună cu Silent Strike, o serie de petreceri hip-hop intitulate Silent Bass.

Relocat in București, a pus muzică la toate edițiile Filmului de Piatră de la Piatra Neamț, a degajat emoții vizuale la primele trei episoade din petrecerile-concept Good Life, a împărțit proiectorul cu Pfadfinderei la performance-ul Modeselektor de la Turbohalle.

A efectuat vreme vreme de două sezoane bucurii sociale și muzicale în fiecare seară de duminică, la Goblin, în Centrul Vechi București, alături de un invitat. Acum, Dan se ocupă de seria ”Dans” de la Club Panic. Scopul și durata vizitei depind de fiecare invitat și în principiu acesta este fie un prieten, fie o persoană apreciată din domeniul muzical (și nu numai), care pune muzica dragă, pe care o ascultă acasă și în metrou, alături de Basu Dan la butoane.

Dan Basu, virtual: www.facebook.com/danbasuxy

BILETE

Intrare: 15 lei

INFO

ArtHouse Iasi

Moldova Mall, Et. 6

http://arthousecentral.ro

https://www.facebook.com/ArtHouseCentralIasi

https://www.facebook.com/events/231143397036119

Artwork: Dan Basu.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: