Petrecere cu poezie, prieteni si… trufe de ciocolata

Turnir poetic, expozitii de pictura, sculptura si grafica, lansari de carte, dialoguri cu publicul, decernare de premii, jazz si o atmosfera de bogatie spirituala care nu tine seama de vremurile de restriste pe care le traim! Aceasta este ceea ce propun iesenilor organizatorii celei de-a III-a editii a “Petrecerii cu poezie, prieteni si… trufe de ciocolata”, care debuteaza astazi.

Editia din acest an a “Petrecerii…” inglobeaza, de asemenea, mai multe manifestari cultural-artistice organizate de universitatile “Gr. T. Popa” si “Petre Andrei”, pentru a marca 131, respectiv 20 de ani de existenta.

Astazi, de la 15.30, in Aula Magna a Universitatii “P. Andrei”, Mihai Sora, Sorin Vieru, Luiza Palanciuc si Ioan Cristescu vor participa la o dezbatere cu tema “Stiinta si invatamint: de la riscurile periferiei la tentatia centrului”.

Aula Magna de la UPA va gazdui apoi mai multe lansari de carte, printre care “Biopoeme” de Dinu Flamand, “Cartea Alcool” de Ioan Grosan si “Un om din Est” de Ion Muresan. Startul „Petrecerii cu poezie, prieteni si… trufe de ciocolata” se va da la ora 18.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

Poetii Mircea Barsila, Marin Malaicu Hondrari, Liviu Ioan Stoiciu, Gabriel Chifu, Denisa Comanescu, Aurel Pantea, Nicolae Prelipceanu si Dinu Flamand vor incerca sa convinga juriul si publicul ca merita Premiul “Petrecerii…”.

“Undeva, in Iasi, pina in zori, laureatul va fi sarbatorit, iar ceilalti se vor impaca, de dragul poeziei, cu membrii juriului”, a spus organizatorul evenimentului, Emil Stratan.

Juriul este format din Alex Stefanescu (presedinte), Dan Cristea, Ioan Es. Pop, Ioan Grosan, Nichita Danilov, Alexandru Calinescu si Emil Stratan. De asemenea, in prima zi a manifestarii, publicul va avea parte de un concert de muzica medievala sustinut de formatia Pontice, de bomboane de ciocolata si sampanie.

Simbata, in a doua zi a „Petrecerii…”, incepind cu orele 17.00, la Galeriile de Arta Eleusis vor avea loc vernisajele a doua expozitii: una de pictura, semnata de Virgil Preda, si una de sculptura, a artistului plastic Napoleon Tiron.

De la ora 18.00, in Aula BCU, “Petrecerea cu poezie, prieteni si… trufe” va continua un eveniment in premiera, “Gala de creatie si stiinta in Iasul universitar”. In cadrul acesteia vor fi premiate personalitati marcante ale culturii si stiintei romanesti, printre care Pavel Susara, Florin Zamfirescu, Radu Afrim, Mihai Maniutiu, George Ivascu, Nichita Danilov si Mihai Sora. In deschiderea Galei este programat un moment artistic sustinut de actrita Rodica Mandache si invitatii sai, iar dupa decernarea premiilor va avea loc concertul de jazz “La margine de Bucuresti”, sustinut de Mircea Tiberian si Nadia Trohin.

Organizatorii si sustinatorii evenimentului sint Academia de Poezie, Galeriile de Arta Eleusis, Editura Eis Art, Universitatea “Petre Andrei”, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa”, Biblioteca Centrala Universitara, Muzeul National al Literaturii Romane si Primaria Municipiului Iasi.

Autor: Loredana Oprea, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Petrecere cu poezie, prieteni si… trufe de ciocolata”

  1. cititor says:

    ““Cartea Alcool” de Ioan Grosan si “Un om din Est” de Ion Muresan.” – viceversa domnisoara, viceversa…..mare pacat sa fii superficial…

Scrie un comentariu: