Petre Roman isi lanseaza cartea la Iasi

Miercuri, 19 decembrie, ora 18, Petre Roman se reîntoarce la Iași, de această dată la Librăria Cartea Românească, cu volumul său ,,Despre pasiune în vremuri de libertate”, publicat la Editura Cartea Românească, despre care vor vorbi Călin Vlasie, directorul Editurii Cartea Românească, și Adi Cristi, directorul Casei de Cultură ,,Mihai Ursachi” din Iași.

Mi-am dorit foarte mult să discut despre acest volum care este unul de memorii, primul dintr-o serie de trei. I-am dat un titlu de care sunt bucuros, fiindcă vorbește de pasiunea în vremuri de libertate, care atunci era totală. Libertatea ca atunci nu mai poate fi gândită, inclusiv pentru cei care au vrut să facă rău, pentru cei care erau fie din partea vechiului regim ceaușist, fie dintre cei care veneau cu gânduri de revanșă. Am avut parte atunci de lucruri rele, care se termină rău. Inclusiv volumul meu se încheie cu perioada de mineriadă, care a pus capăt guvernului condus de mine și care a întors România cu ani buni în urmă, ani pe care nu i-am recuperat nici până acum” (Petre Roman.)

Până la Revoluţia din Decembrie 1989, Petre Roman era cunoscut pentru cariera sa universitară, ;i ca specialist în fizica fluidelor şi poluarea mediului.

În 1985, i se încredinţează conducerea Catedrei de Hidraulică şi Maşini Hidraulice de la Facultatea de Energetică. În această calitate, se preocupă de înfiinţarea unor noi laboratoare de cercetare şi conduce studii privind fenomenele de amestec în cursurile de apă a poluanţilor descărcaţi din apele industriale pe tot cursul românesc al Dunării, de la Baziaş la Sfântu Gheorghe.

Aceste studii au permis determinarea mai exactă a calităţii apelor Dunării şi, îndeosebi, a evoluţiei în timp a acumulării de substanţe poluante.
A condus cercetări şi a realizat o instalaţie pilot pentru transportul hidraulic al minereului şi sterilului, cu aplicaţii în industria minieră.

Este membru al Asociaţiei Internaţionale de Cercetări Hidraulice (IAHR).

INFO

Libraria Cartea Romaneasca

B-dul Stefan cel Mare 2, Iasi

www.facebook.com/librariacartearomaneascaiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: