Pescarusul. Ultimul act / Perform Iasi

”Pescarusul.Ultimul act” este un spectacol vizual in care o lumina se plimba mereu pe scena si, intr-o stare de nerv si abandon, ne lasa sa vedem franturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitara, masca, scena… Textul spectacolului  are la baza al patrulea act al piesei “Pescarusul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate si iubite piese din lume.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-concert, o combinatie de muzica de opera, muzica post-rock , dans contemporan, teatru. Toate intr-o ora de emotie, de iubire, de poveste. O ora in care vei fugi din cotidian, o ora in care sufletul tau se va simti liber. O ora in care vei deveni un alt TU.

Produs de: Inspira si On Stage; Regia: Carmen Lidia Vidu; Coregrafia: Ioana Marchidan, Istvan Teglas; Soprana: Catalina Antal; Muzica live: Ovidiu Chihaia; Distributie: Ioana Marchidan, Istvan Teglas

Inspira s-a nascut poate din cea mai frumoasa si atipica poveste de dragoste, pe cat se poate de reala, pe cat se poate de umana: a avut vise, indoieli, certitudini, provocari, sperante, suisuri si coborasuri… si foarte multe lucruri de descoperit si de invatat.  Este acea companie facuta dintr-o dragoste sincera pentru arta si artisti, dar mai ales din credinta ca prin accesul la cultura putem spera la o lume mai educata, in care sa ne dorim sa traim si sa fim mandri ca ne crestem generatiile care vin din urma, aici in Romania.

On Stage a produs pana la momentul actual, alaturi de asociatia Inspira, 5 spectacole de teatru, printre care si Pescarusul. Ultimul act.

Carmen Lidia Vidu este cel mai tanar regizor care a montat pe scena Teatrului National din Bucuresti si, de asemenea, este primul si cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din Romania. Spune despre ea ca nu respecta nicio regula atunci cand creeaza un spectacol si vede notiunea de spectaculos diferit de alti regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit si transforma de fiecare data tehnica in emotie autentica.


INFO

Aula BCU |Biblioteca Centrala Universitara, Iasi, Strada Păcurari 4 | www.bcu-iasi.ro

Perform Iasi | www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: