Performance inter@FAȚA la Teatru Fix

interfata

Folosind mijloace de investigație specifice teatrului documentar, actorii Cătălina Bălălău, Liviu Popa, Ionuț Niculae și Paul Dunca, împreună cu Andreea Chindriș, Maria Draghici, Alexandru Berceanu si Cătălin Crețu produc o investigație performativă a contactului între grupuri culturale diferite, precum comunitatea gay, etnicii romi și evrei și grupul cultural majoritar.

Spectacolul inter@FAȚA de joi, 20 noiembrie 2014, ora 19:00 de la Teatru Fix  este rezultatul unei colaborări interdisciplinare care sondează reacția la diferență. Pornind de la documentarea și expunerea unor linii de discriminare prezente în societatea românească, în cadrul performance-ului inter@FAȚA se va genera în timp real muzică, pornind de la monitorizarea EEG a unui performator și a unui spectator.

Diferențele culturale provoacă frică și generează agresiune. Diferențele culturale provoacă curiozitate și generează schimburi. Sesizarea diferențelor reprezintă un mecansim adaptativ esențial supraviețuirii. Adaptarea la diferențe generează evoluție.

Dispozitivul inter@FAȚA creează un flux creativ pornind de la emoțiile spectatorului și ale performatorului, unite cu ajutorul monitorizării EEG a activității neuronale, prin generarea de muzică în timp real de către compozitorul Cătălin Crețu. Muzica va fi folosită ca suport coregrafic de Ana Costea.

inter@FAȚA – Proiect colectiv după un concept de Alexandru Berceanu; Echipa de creație:  Cătălina Bălălău, Paul Dunca, Ionuț Niculae, Liviu Popa; Regizor: Alexandru Berceanu; Dramaturgi: Andreea Chindriș, Alexandru Berceanu, Vasile Nussbaum; Compozitor: Cătălin Crețu; Programator: Grigore Burloiu; Video artist: Maria Draghici; Coregraf: Ana Costea; Scenograf: Sabina Pavel; Consultanți științifici: Ana Iorga (Buyerbrain), Adina Babeș (INSHR EW), Vlad Moca (Coneural

ACCES

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile si doar pe baza de rezervare. Rezervări:0724.921.212 sau www.teatrufix.ro

inter@FAȚA este produs de dramAcum (dramAcum.org) în parteneriat cu Centrul Național al Dansului Bucuresti, cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

www.facebook.com/TeatruFix

www.teatrufix.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Teatru de revistă cu Alexandru Arșinel și Vasile Muraru

Deschiderea Pieței de Crăciun la Ateneu

Expoziția „Jurnal de călătorie (1830-1930)”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”

„Expansiunea unui domeniu: telecomunicațiile în timp de război” – Expoziție interactivă și ateliere educaționale

Scrie un comentariu: