Perechea ieseana Matasaru Stefan si Motoc Alexandra a ocupat locul III la German Open Championships 2014

Clubul Sportiv Dance Energy Iasi –  antrenori Alexandru Necula si Andreea Manolache –   a reusit miercuri, 13 august 2014  sa obtina locul 3 din 74  prin perechea Matasaru Stefan si Motoc Alexandra, la concursul German Open Championships, categoria de varsta Juvenille 2 ( 10-11 ani), sectiunea 8 dansuri. Vineri, 15 august 2014, copii vor participa si la sectiunea Standart iar in ziua urmatoare vor participa la sectiunea Latino.

În perioada  12-16 august 2014, orașul Stuttgart gazduieste German Open Championship – competiție internatională de dans sportiv – organizată de către FEDERATIA GERMANA DE DANS SPORTIV si WDSF ( World Dance Sport Federation).

Evenimentul se desfasoara pe parcursul celor 5 zile în celebra KULTUR & KONGRESSZENTRUM LIEDERHALLE STUTTGART adunand peste 9000 de sportivi, din 20 de țari și peste 80 de oficiali desemnați de WDSF (World Dance Sport Federation),  evenimentul fiind transmis pe postul national de televiziune al Germaniei  si pe site ul oficial al competitiei www.goc-stuttgart.de

Datorita numarului mare de perechi, al nivelului de dans extraordinar de ridicat dar si al longevitatii competitiei (GOC va numara in acest an a 28 a editie), German Open Championship este catalogat ca fiind cel mai puternic eveniment sportiv de gen, acesta fiind considerat si mai puternic decat compionatele mondiale.

In  ultimii 2 ani ( 2012-2013 ) Romania a ocupat onorabilul loc 3 ( dupa Rusia si Germania) respectiv locul 4  in cadrul competitiei, aceasta castigand 5 medalii de aur, 2 medalii de argint si 2 de bronz.

Asociatia Clubul Sportiv DANCE ENERGY IASI , coordonata de antrenorii Andreea Manolache si Alexandru Necula, numara in prezent  120  sportivi  ce participa anual  la peste 30 de competitii nationale si internationale.  Membru al Federatiei Romane De Dans Sportiv, clubul Dance Energy Iasi  s-a clasat  in ultimii 3 ani (2012-2014) in primele 3 cluburi din tara din peste 200 de cluburi nationale, loc obtinut pe baza rezultatelor obtinute la campionatele nationale, Cupa Romaniei si la competitiile internationale.

Clubul Sportiv Dance Energy Iasi se poate mandri cu urmatoarele: 114 sportivi ce participa in medie la 30 de competitii nationale si internationale. In anul 2012 au avut 2 perechi in cadrul lotului national.

In cadrul GOC 2012 ( German Open Championship) Dance Energy Iasi  a realizat o premiera nationala si locala: castigarea locului 1 la categoria de varsta 6-9 ani, categoria Latino prin intermediul perechii Stefan Matasaru si Alexandra Motoc. Acest titlu este echivalentul titlului de campioni mondiali (campionatele mondiale incep de la categoria 14-15 ani ),  Dance Energy Iasi fiind singurul si primul club sportiv din Iasi care a reusit o asemenea performanta.

In perioada ianuarie 2012- iunie 2013, Clubul Dance Energy a reusit sa adune prin intermediul perechilor sale: 137 medalii de aur, 153 medalii de argint , 78 medalii de bronz si peste 300 de calificari in finale (ocupanti ai locurilor 4, 5 ,6 si 7) la competitiile nationale si internationale.

Anul 2014 debuteaza cu 2 titluri de Campioni Nationali la categoria 10-11 ani, 4 calificari in finale (locurile 4-7)  si 3 calificari in semifinale ( locurile 8-14).

INFO

Clubul Sportiv Dance Energy Iasi

Aleea Decebal, Nr.14, Iasi; sala de festitivitati a Liceului Teoretic “Dimitrie Cantemir”

www.dance-energy.ro

German Open Championships

www.goc-stuttgart.de

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: