“People of Yassy” la Pleiada Boutique Hotel – expozitie cu portrete ale personalităților importante ale Iașului

August este denumită generic luna bunului-gust la Pleiada Boutique Hotel. Inspirați de personalitățile care odinioară dovedeau bun-gust prin prestanță și realizări, singurul hotel de cinci stele organizează expoziția People of Yassy.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” Iași (BCU). Cele peste 25 de fotografii vor fi expuse în recepția Pleiada Boutique Hotel, prilej potrivit, mai ales pentru oaspeții străini, de a cunoaște istoria orașului și sub această formă.

People of Yassy reprezintă o altă pagină din istoria Iașului vechi, pe care Pleiada Boutique Hotel o propune pentru oaspeții ce ajung să viziteze Iașul în august. Este o continuare a expoziției de lunii iulie Iasi Vintage Summer, ce a cuprins 28 de fotografii ilustrând modul în care libertatea se reflecta în acea epocă. Libertatea se poate regăsi însă și în figuri reprezentative, în personaje marcante ale istoriei, care într-un fel sau altul, au făcut posibilă ideea de libertate.

People of Yassy este cea de-a șasea expoziție din seria expozițiilor lunare organizate de Pleiada Boutique Hotel. Expozițiile transmit turiștilor și oaspeților din hotel faptul că Iașul a fost și este un oraș al culturii, cu exponenți de seamă ai României.

Această nouă expoziție pe care o organizăm este o etapă în care expunem valorile culturale ale Iașului și arătăm că ne preocupă în continuare implicarea în viața culturală a orașului. Istoria Iașului e fascinantă, ascunde multe detalii de finețe, detalii care ne ajută să conturăm o imagine de ansamblu, pentru că doar cunoscându-ne și înțelegând trecutul putem să ne orientăm optimiști către viitor”, precizează Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

Ne-am bucurat de inițiativa Pleiada de a pune în valoare ceea ce arhiva noastră de fotografii păstrează: memoria fotografică a Iașului. Biblioteca Centrală Universitară, prin acest parteneriat, face și o invitație către iubitorii de fotografie, să descopere arhiva noastră, precum și fondul de carte”, precizează conf. univ. dr. Ioan Milică, Directorul BCU Iași.

Expoziția va fi deschisă pe toată perioada lunii august în recepția Pleiada Boutique Hotel și conține și scurte legende despre personalități și istoria artei fotografice.

INFO

www.hotelpleiada.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: