Pentru ICR Londra, anul se sfarseste si incepe in Trafalgar Square

Programul acestui an al Institutului Cultural Roman din Londra se incheie chiar in ultima zi a anului, cu un recital susţinut de pianistul si compozitorul Mihai Maniceanu pe prestigioasa scena muzicala de la St. Martin-in-the-Fields, in Trafalgar Square. Muzicienii romani se reintorc aici in primele zile ale lui 2014, in 7 ianuarie, cu un concert de pian la patru maini, susţinut de doua tinere interprete – Ruxandra Huma si Anamaria Andriţoiu.

Pianistul si compozitorul Mihai Maniceanu va urca pe prestigioasa scena muzicala de la St. Martin-in-the-Fields, in Trafalgar Square, pe 31 decembrie, de la ora 13.00 PM

Mihai Maniceanu va prezenta un repertoriu de lucrari semnate de nume cunoscute in lumea componistica romaneasca, precum Dan Dediu si Aurel Stroe. Pentru a sublinia momentul anului, pianistul va interpreta si piesa „The Living”, o compoziţie proprie care vorbeste despre trecerea timpului ca obsesie existenţiala.

Recitalul face parte din seria de evenimente realizate de ICR in parteneriat cu St. Martin-in- the-Fields, care urmareste sa puna in valoare mai ales tinerii muzicieni romani.

DESPRE

Nascut in 1976 la Bucuresti, Mihai Maniceanu a studiat pianul (1995–2000) si compoziţia (2000–2005), urmand si cursurile de masterat (2005-2006) ale acestor specializari in cadrul Conservatorului din Bucuresti, iar ulterior a obţinut titlul de doctor in domeniul compoziţiei la aceeasi universitate (2011). A beneficiat de o bursa Erasmus la Conservatorul F.M. Bartholdy din Leipzig (2003-2004) si, de asemenea, a fost bursier al Conservatorului Bucuresti la Festivalul Muzikfest, Hamburg (2001), la Junger Künstler Festival–Filmmusik, Bayreuth (2002) si la ISA 20. Internationale Sommerakademie, Murzzüschlag (2001). Pianistul a fost nominalizat pentru Marele Premiu Prometheus Opera Prima (2009) si a obţinut Premiul I la concursul Icon Arts (2003), Premiul Academiei Romane (pentru Sus) (2011) si Premiul pentru lucrari simfonice (pentru Sempre risoluto) din partea U.C.M.R. (2011). Lucrarile i-au fost interpretate de catre Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra Naţionala Radio, Orchestra Conservatorului F. M. Bartholdy si ansamblurile Profil, Propuls, opus.art, devotioModerna, Swinepearl, Acolade, Traiect, SonoMania, IconArts, Mercury Quartet, Corul Accoustic si Corala I.C. Danielescu.

INFO

www.icr-london.co.uk

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: