Pentru două zile, Iașul a fost capitala ciclismului românesc

Sambata si duminica s-a desfasurat la Iasi  Golden Runner – Road Grand Prix cel mai important concurs de ciclism organizat în ultimii ani in Moldova, un adevărat succes sportiv. 200 de concurenți, profesioniști și amatori au participat la probele de Mountain Bike (MTB) și șosea. Ineditul competiției și faptul că în concurs s-au înscris atat ieșeni cat si ciclisti din toata Romania si Republica Moldova au fost principalele motive care au atras pe traseele competiției organizate de către Kartezian un public numeros și entuziast.

Proba de Mountain Bike s-a desfasurat sambata  la Bârnova. 117 rutieri au luat startul în cele doua ture: cea scurtă, desfășurată pe distanța de 33 de kilometri si tura lungă pe distanta de 66 kilometri. Cel mai în vârstă rutier a avut  63 de ani si a venit sa participe tocmai de la Giurgiu,  reusind sa urce pe podium pe un onorabil loc 2.

În cea de-a doua zi a competiției, duminică,  proba de ciclism pe șosea a avut loc pe un traseu organizat pe Bulevardul Copou, pe o distanta de 43 km . La aceasta etapa s-au aliniat la start 83 de concurenti. In cele doua zile de concurs  Golden Runner au fost oferite 42 premii la 14 categorii de vârstă și dificultate, în valoare totala de peste 15.000 de lei.

Clasamentele finale pentru cele doua probe (timpul obtinut si pozitia ) pot fi consultate pe site-ul competitiei,  www.goldenrunner.ro incepand de luni, 17 iunie.

Iasul a fost doua zile capitala nationala a acestui sport elegant care este ciclismul. Prima ediție a Golden Runner desfășurată la Iasi a fost un succes de participare si o premiera remarcabila in ciclismul romanesc prin alaturarea celor doua manse, de sosea si MTB, intr-o singura competitie”, a spus Catalin Neagu, directorul companiei  organizatoare.

“Mulțumim ieșenilor pentru că au participat în număr mare la acest eveniment, nu doar ca spectatori, ci și ca sportivi competitori. Golden Runner este o competiţie nationala de ciclism care se adreseaza atât amatorilor cât şi profesioniştilor pasionaţi de sportul pe bicicletă din diferite oraşe ale ţării. Aceasta competitie de anvergura, care repune Iasul pe harta ciclismului national, a fost posibila datorita  implicarii primariei municipiului Iasi si  a Consiliului Judetean, precum si datorita sustinerii financiare oferite de partenerii Dedeman, Castrol, Decathlon si Brikston , companii care merita aprecieri speciale ”.

INFO

goldenrunner.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: