”Pelerinajul generatiilor” pe bicicleta

pelerinaj-bicicleta

În perioada 5-6 iunie a.c., Bioma Agro Ecology Co din Iași marchează sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului (Ecologiei) prin organizaarea unor campanii de informare on line și a unor acțiuni ecologice pentru copii, fiind partener și la Parohia Toma Cozma din Iași, unde se va organiza sâmbătă, 6 iunie, începând cu ora 14.00,  PELERINAJUL GENERAȚIILOR.

Traseul propus cuprinde vizitarea Grădinii Botanice și a Mănăstirii Copou, ctitorie a domnitorului Vasile Lupu. La pelerinaj vor participa tineri și copii de toate vârstele însoțiți, în mod obligatoriu, de părinții lor, care vor trebui să parcurgă împreună același traseu, respectiv, pe bicicletă. Înscrierile la pelerinaj se fac la numerele de telefon: 0741 706 602 (Orange), 0761 621 994, 0761 328 295 (Cosmote).

Stabilită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra Mediului, pentru noi această zi reprezintă o ocazie în plus de a reflecta asupra protecției mediului înconjurător, dar și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei și de perpetua toate manifestările pe care le avem în desfășurare sau pe care ni le propunem, să ne înscriem în efortul comun de transmitere către generațiile viitoare a unui mediu curat și sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială.

Marii savanți ai lumii au conștientizat faptul că natura înconjurătoare nu mai poate fi considerată ca o infrastructură inertă pe care omul o poate manevra după bunul lui plac, că suplețea și posibilitățile lumii create nu sunt limitate, că interdependența dintre om și natură este mai strânsă decât s-a crezut, că omul face parte din sistemul ambiental ca element al unui întreg. Prin trupul său realizat din tot ceea ce a fost mai fin și mai luminos în creație, omul este ontologic legat de restul creației. Astfel încât toți suntem conștienți că un mediu ambiant bolnav ne îmbolnăvește trupul, viața noastră.

INFO

Bioma Agro Ecology Co

www.bioma.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: