Pelerinaj pe bicicletă la Mănăstirea Cetățuia

pelerinaj-bicicleta

Duminică, 14 iunie a.c., Parohia Toma Cozma din Iași, în parteneriat cu Bioma Agro Ecology Co, va organiza începând cu ora 8.00,  Pelerinaj pe bicicletă până la Mănăstirea Cetățuia din Iași.

Programul propus include:

  • ora 8.00, plecare din curtea Bisericii Toma Cozma
  • ora 9.00, participare la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cetățuia
  • ora 11.00, participare la Pomenirea Părintelui Mitrofan Băltuță, la împlinirea a 20 de ani de la trecerea sa la cele veșnice
  • ora 12.00, Lansare volumului Părintele Mitrofan Bălcescu, un nume neprețuit, apărut sub îngrijirea PS Calinic Botoșăneanul
  • ora 13.00, Vizitarea Muzeului Mănăstirii și a împrejurimilor

La pelerinaj, sunt invitați să participe copii, tineri, precum și orice persoană interesată. Vom avea prilejul să ne îmbogățim duhovnicește participând împreună la Sfânta Liturghie, precum și la pomenirea bunului şi neuitatului nostru părinte Mitrofan, duhovnic de referință al spiritualității ortodoxe din Moldova. Consider că această acțiune este foarte potrivită mai cu seamă din perspectiva perioadei în care ne aflăm, cea a Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, când suntem chemați la mai multă rugăciune și reflecție, a explicat Vasilica Onofrei, voluntar la Parohia Toma Cozma din Iași.

  • ”Duminică, 14 iunie, ne-am propus să organizăm un nou pelerinaj care se înscrie în seria activităților pe care le desfășurăm în mod constant la Parohia Toma Cozma, alături de diferiții parteneri, cum este Bioma Agro Ecology Co, spre a ne deconecta de la ritmul alert al vieții cotidiene. În ultimii ani, tot mai multe persoane ni s-au alăturat, de la copii și tineri până la persoane mai în vârstă, trăind momente frumoase, hazlii, uneori memorabile ce demonstrează că pelerinajul pe bicicletă este și o provocare pe măsură, dar și un generator de mari bucurii duhovnicești”, a declarat Vlad Carpiuc, coordonator de proiect.

“Arhimandritul Mitrofan Băltuţă rămâne în sufletele noastre ca un monah iubitor de pace, prieten, părinte bun şi binefăcător al multora. Personal, trăiesc mereu sentimente de emoție și respect, pentru că ne-a fost maestru spiritual și îndrumător al întregii familii, mai cu seamă în momentele de grea încercare pe care le-am traversat, după moartea prematură a mamei mele, pe când noi eram încă liceeni”, a afirmat Părintele Mihai Mărgineanu Paroh la Biserica Toma Cozma din Iași, care va sluji duminică, 14 iunie, la Mănăstirea Cetățuia.

INFO

Parohia Toma Cozma

Adresa: Str. Toma Cozma, nr. 41

E-mail: parohiatomacozma@gmail.com

Siteparohiatomacozma.ro

Bioma Agro Ecology Co

www.bioma.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: