Pelerinaj de Florii, 7 aprilie

Iesenii crestin-ortodocsi pot lua parte la pelerinajul de Florii organizat simbata, 7 aprilie, pe strazile orasului. Acesta va incepe la ora 16.45 din fata Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” Barboi, situata pe str. Costache Negri. Traseul pelerinajului din Simbata lui Lazar continua pe la Biserica „Sfintul Sava”, Manastirea „Sfintii Trei Ierarhi” si Catedrala Mitropolitana.
pelerinaj-florii-iasi

FOTO: doxologia.ro

Inainte de pelerinaj se va organiza, incepind cu ora 15.30, Vecernia unita cu Litia, oficiata in Biserica Barboi. La sfirsitul acestei slujbe se va citi rugaciunea de binecuvintare a ramurilor. Pelerinajul este organizat de Protopopiatul Iasi 1 si 2, parohia Barboi, editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si Centrul Eparhial Iasi.
„Pelerinajul are acelasi traseu ca si anul trecut, fiind o traditie ce trebuie pastrata. Am facut apel sa ne insoteasca toti cei care doresc, cred ca vor fi in grup in jur de 60-80 de preoti, precum si elevi, studenti la Teologie“, a precizat preotul Vilie Dorosinca. Pelerinii vor fi intimpinati la intrarea in Catedrala Mitropolitana de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.
Autor: Alexandra COROLEA, Ziarul de Iasi
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

“Dansuri simfonice” – concert al Filarmonicii Moldova in Gradina Palas

Conferința spirituală „Sufletul și spiritul” susținută de dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu

TVR Iaşi a câştigat Marele Premiu al Festivalului Simfest

Zilele Nordului 2017: Peste 8.000 de participanți din țară și străinătate, prezenți la festival

Scrie un comentariu: