Paula Seling & OVI, calificati in finala Eurovision de la Copenhaga

Artiştii români se numără printre cei 26 de finalişti Eurovision din acest an. Pe lângă România, în finala Eurovision s-au mai calificat: Elveţia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria. Pe 10 mai, Paula şi Ovi intră pe poziţia 6 în concurs. Finala Eurovision se transmite în direct la TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional, de la ora 22.00. Votaţi cu Paula şi Ovi la Eurovision 2014!

Show-ul de două ore de la B&W Hallerne de joi, 8 mai, s-a încheiat cu calificarea a încă zece ţări în finala Eurovision. Astfel, în ordine aleatorie, Elveţia, Slovenia, Polonia, România, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria completează lista celor 10 melodii calificate după prima semifinală (Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaijan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda). Mai intră în concurs, direct în finală, Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi ţara gazdă, Danemarca.

Credit foto: Radu Bucura, eurovision.tv

La conferinţa de presă destinată câştigătorilor, care a urmat show-ului, a fost trasă la sorţi şi participarea în prima sau a doua parte a finalei de pe 10 mai a fiecărei ţări calificate. Iar mai târziu, în cursul nopţii, a fost stabilit exact locul fiecarei ţări în concursul de sâmbătă. Ordinea intrării în concurs la finală este următoarea:

1.      Ucraina

2.      Belarus

3.      Azerbaijan

4.      Islanda

5.      Norvegia

6.    România

7.      Armenia

8.      Muntenegru

9.      Polonia

10.  Grecia

11.  Austria

12.  Germania

13.  Suedia

14.  Franţa

15.  Rusia

16.  Italia

17.  Slovenia

18.  Finlanda

19.  Spania

20.  Elveţia

21.  Ungaria

22.  Malta

23.  Danemarca

24.  Olanda

25.  San Marino

26.  Marea Britanie.

Paula şi Ovi au mulţumit românilor de pretutindeni pentru susţinere, pentru încrederea acordată lor şi pentru faptul că i-au votat. „Voturile voastre ne-au adus mai aproape de împlinirea miracolului. Împreună suntem TeamMiracle. Am avut emoţii cât casa, dar a fost minunat pe scenă. Am simţit susţinerea voastră, a tuturor! Tocmai de aceea vă mulţumim din inimă. Ne dorim să ne fiţi alături sâmbătă seară. Hai România!”, a spus Paula Seling imediat după ieşirea de pe scenă.

Ovi, relaxat, încrezător, a ţinut să sublinieze totuşi fiorul pe care l-a simţit în faţa publicului de la B&W Hallerne. „E fantastic să fii în faţa atâtor oameni ridicaţi în picioare, dansând, bucurându-se de muzică. Mai ales atunci când muzica este a ta. A fost superb pe scenă, iar pentru noi a fost cu totul special, miraculos, să vedem oameni din atât de multe ţări vibrând şi cântând piesa noastră – Miracle. Competiţia continuă însă şi sâmbătă, când avem cea mai grea confruntare. Vă mulţumim că ne-aţi votat şi sperăm că v-am convins să faceţi acelaşi lucru şi sâmbătă. Fiţi alături de noi şi votaţi-ne pe 10 mai în finala Eurovision!”,  a declarat şi Ovi aseară.

Astăzi, 9 mai, Paula şi Ovi au plecat de dimineaţă la repetiţii, în această seară urmând să aibă loc unul dintre cele mai importante momente ale Eurovision 2014: repetiţia în regim de direct, în care juriile de specialitate notează evoluţiile tuturor concurenţilor din finală. Votul lor contează în proporţie de 50%, la fel ca şi votul publicului, care se va exprima mâine seară, în cadrul spectacolului televizat.

Audienţe semifinala a doua la TVR

Aproape 900.000 de telespectatori au văzut la TVR 1 momentul culminant al serii, anunţarea rezultatelor. Minutul cel mai urmărit al spectacolului s-a înregistrat la 23.57, când 881.000 de români (la nivel naţional) ţineau pumnii echipei noastre şi aşteptau să fie enumerată şi România printre finaliste. Dintre aceştia, 738.000 reprezintă targetul urban (7,3% rating şi 20,9% cotă de piaţă). De altfel, ultimele 45 de minute ale transmisiunii în direct au adus TVR 1 poziţia de lider de audienţă. În intervalul 23.20-24.05 o medie de 704.000 de telespectatori, la nivel naţional, urmăreau show-ul de la Copenhaga (rating 3,8%, share 12,2%), 583.000 dintre aceştia fiind din mediul urban (5,8% rating şi 15,3% cotă de piaţă medii). Pe întreaga durată a transmisiunii (22.00-24.05), TVR 1 a înregistrat un rating mediu de 4,9% şi o cotă medie de piaţă de 10,8% la nivel urban.

Românii sunt aşteptaţi în faţa micilor ecrane pentru finala de la Copenhaga sâmbătă. TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro vor transmite în direct finala Eurovision 2014, de la ora 22.00. Transmisiunea de la B&W Hallerne va fi precedată de Studio Eurovision, emisiune prezentată de Nicolle Stănese. Care este atmosfera înainte de finală, cum se simt concurenţii înainte de marele show, intervenţii în direct ale Lianei Stanciu de la faţa locului, agenda evenimentului vor putea fi urmărite la Studio Eurovision. Apoi, în direct de la Copenhaga, 26 de ţări concurează pentru desemnarea celui mai bun cântec al Europei. În finala de sâmbătă, votează din nou românii din diaspora, Paula Seling şi OVI având numărul 6 în concurs.

INFO

eurovision.tvr.ro

www.facebook.com/eurovision.romania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: