Paula Cole

Astazi la Power Play avem de sarbatorit o cantareata de pop-rock care a cunoscut gloria la mijlocul anilor 90 odata cu intrarea in topuri a stilului commercial alternative. E vorba despre Paula Cole, nascuta pe 5 aprilie 1968 in Rockport, Massachusetts.

Mama sa, un designer foarte cunoscut si tatal sau, un cantaret de polka i-au insuflat dragostea pentru muzica inca de mica. Dealtfel, ea a urmat cursurile celebrei scoli Berklee College of Music din Boston unde a studiat jazz-ul si improvizatia muzicala. In 1992 ea reuseste sa semneze un contract cu o casa mica de discuri care a ajutat-o insa sa se faca remarcata de nume mari ale scenei pop si rock: Peter Gabriel a invitat-o sa cante in deschiderea concertelor sale in turneul din 1992-1993. In acelasi an ea semneaza cu Imago Records si editeaza albumul de debut, Harbinger, foarte bine primit de critica si public. Insa Imago Records nu reuseste sa supravietuiasca in jungla din industria muzicala, iar Paula este nevoita sa-si promoveze pe cont propriu compozitiile.

In 1995, tot cu ajutorul lui Peter Gabriel, Paula Cole semneaza cu gigantul Warner Bros si reediteaza albumul de debut, pentru ca un an mai tarziu sa scoata un album mult mai matur: This Fire de pe care piesa “Where Have All the Cowboys Gone?” a reusit sa devina un hit pe posturile de radio americane. In vara lui 1997, Paula Cole a participat la festivalul Lilith Fair, un turneu pornit de Sarah McLachan pentru a promova tinerele talente feminine din muzica pop si rock. Anul urmator a insemnat si cea mai buna perioada din istoria artistei , ea ajungand number one in Statele Unite cu piesa “I Don’t Wanna Wait”, inclusa si pe coloana sonora a unui serial celebru pentru adolescenti, “Dawson’s Creek”.In plus, a fost nominalizata la doua categorii la Grammy si a castigat premiul la categoria “Best New Artist”. In 1999 a reusit sa atraga din nou atentia cu albumul Amen foarte bine primit de revistele de specialitate. Daca pe al doilea album aparuse pe coperta in pielea goala si pe un pat din flacari, de data aceasta a fost preferata o alta ipostaza : cea de icoana. 2007 i-a adus lui Paula Cole albumul “Courage”, iar in septembrie 2010 a fost lansat “Ithaca”, despre care sarbatorita de azi spune ca descrie cel mai bine experientele de viata prin care a trecut in decursul anilor. Anul acesta este prevazut sa apara cel mai nou album semnat Paula Cole. Potrivit site-ului oficial al artistei, el va purta numele de “Raven”. Pana sa iasa pe piata, o ascultam la Power Play pe Paula Cole cu primul si singurul ei nr.1 din State, ”I don’t want to wait”!

Autor: Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: