Patricia KAAS – „Am ales melodiile lui Edith Piaf care mă reprezintă”

FIE Iasi, 18 iunie – Patricia Kaas a venit la Iasi, la Festivalul International al Educatiei, FIE, în cadrul căruia va sustine miercuri, 19 mai, la ora 20.30, concertul ”Kaas chante Piaf”, în fata Palatului Culturii.

Patricia Kaas la conferinta de presa. Marti, 18 iunie, Primaria Iasi

La conferinta de presă de marti de la sediul Primăriei din Iasi, artista a declarat: „Acest spectacol nu este o copie după Edith Piaf, pentru că ea există prin cântecele sale. Eu doar am transpus pe cântecele acestea experienta mea de viată. Am vrut să aduc un omagiu suferintei sale, bucuriei sale de viată si a durerii sale. În spectacol vor fi evocati oameni si evenimentele din viata artistei. Bineînteles că la început a fost un pic dificil pentru că trebuia să mă pun în locul său iar eu simt respect fată de artistul Piaf. Este un spectacol în care, pe lângă interpretarea muzicală, veti regăsi si o parte teatrală.

A fost dificil să aleg un repertoriu pentru că sunt melodii cunoscute, dar când l-am ales, m-am axat pe acele melodii care mă reprezintă. Mi-am dorit să împărtăsesc publicului aceleasi sentimente pe care si ea le simtea la momentul respectiv. Si tot ceea ce se petrece pe scenă are legătura cu Edith Piaf, că este un vis, că este o emotie. După cum vă spuneam, acest proiect a plecat de la împlinirea a 50 de ani de la moartea artistei. La un moment dat vom auzi si vocea ei pentru că am vrut ca publicul să o regăsească pe Edith Piaf într-un spectacol contemporan si urban. Am vrut să revină pe stradă anii ’30-’40-’50.

VEZI SI: FIE Iasi: Reguli de acces CONCERT PATRICIA KAAS

Sper că vor exista si alti artisti care vor merita să fie cântati peste timp. Eu am avut noroc să o interpretez pe Edith Piaf si să merg cu acest turneu în peste 30 de tări si să sustin mai mult de 150 de concerte.”
„Pentru mine a fost o onoare să o cunosc pe Edith Piaf prin cântece sale. Era o persoană plină de viată, si cred că spre exemplu în ceea ce priveste dragostea îi era frică să o piardă, iar când relatiile sale deveneau cunoscute, făcea totul pentru a câstiga dragostea respectivă.

Tin la prietenii mele, îmi place să înot, tin la câinele meu Tequila, uneori îmi place un anumit gest, lucrurile simple, să zâmbesc. Îmi place shoppingul, să-mi decorez apartamentul.” „Cred că trebuie să lăsăm oamenii să se iubească asa cum vor ei.

INFO

www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: