Patimile Mariei, la Cinema Republica

patimile-mariei

Filmul care a câştigat Ursul de Argint şi marele premiu al Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internaţional de la Berlin 2014 „Patimile Mariei” va putea fi văzut în premieră pe ţară la toate cinematografele din România, în Iaşi acesta fiind programat la Cinematograful Republica începând de vineri, ora 19. Preţul unui bilet este de 6 lei şi se poate procura de la casa de bilete a cinematografului înainte de proiecţie.

„Patimile Mariei”, în regia lui Dietrich Brüggemann, prezintă povestea unei fete de 14 ani care face parte dintr-o familie a unei comunităţi de catolici fundamentalişti. Copila trăieşte într-o lume modernă, însă inima ei îi aparţine lui Iisus. Vrea să-l urmeze, să devină sfântă şi să ajungă în ceruri, precum sfinţii-copii despre care i s-a tot povestit. Maria va traversa 14 etape aşa cum Iisus a făcut 14 opriri pe drumul Golgotei şi îşi va atinge în cele din urmă scopul. Actriţa care joacă rolul Mariei este debutantă pe platourile de filmare, Lea van Acken interpretând fenomenal acest rol, al unei fetiţe sufocată de religia strictă.

După premiera mondială de la Berlinale, filmul şi-a continuat traseul internaţional în prestigioase festivaluri şi a fost recompensat cu numeroase distincţii precum premiul “Stanley Kubrick” pentru Inovaţie la “Traverse City Film Festival”, premiul publicului la Festivalul de Film Wiosna (Varşovia, Polonia), premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film (Palic, Serbia), premiul criticilor de Festivalul de Film de la Edinburgh şi premiul amintit la început.

INFO

www.facebook.com/patimilemariei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: