Paste cu Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si premiera filmului Loverboy la Bruxelles

Ovidiu Lipan cu fanfara Zece Prajini, acordeonistul Roberto de Brasov cu ansamblul sau si formatia Zmei Trei, vor fi capete de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, intre 12 si 15 aprilie la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, cu sprijinul ICR Bruxelles. Pelicula Loverboy (2011) va avea premiera belgiana duminica, 15 mai 2012 – cadou de Paste pentru toti iubitorii filmului romanesc. Pe durata festivalului, magazinul Bozar va propune publicului filme si carti romanesti.

ovidiu-lipan-tandarica-fanfara-zece-prajini

Ovidiu Lipan Tandarica, membru al trupei Phoenix, va concerta sambata 14 aprilie, ora 22:30. Acordeonistul Roberto de Brasov este stabilit la Paris, unde s-a facut cunoscut prin muzica sa care combina sonoritatile etno si jazz. Ultimul film al regizorului Catalin Mitulescu, Loverboy (2011) va  putea fi vizionat duminica 15 aprilie, de la ora 14:30. Povestea lui Luca, un tanar de 20 de ani dintr-un sat de pe malul Dunarii, implicat in traficul de fiinte umane, a fost selectionata  la Cannes 2011, in sectiunea Un certain regard. Actrita din rolul principal, Ada Condeescu, a primit premiul pentru cea mai buna interpretare feminina la Festivalul de la Sarajevo, 2011.

Adevarat mozaic al diversitatii culturale si al comunitatilor din Sud-Estul Europei, Balkan Trafik se doreste un loc de intalnire al celor mai buni artisti din regiune si din diaspora. Peste 200 de artisti din zece tari vor contribui la un program dens si variat: muzica, film, dans, precum si o serie de ateliere. Anul trecut, festivalul a atras peste 7500 de spectatori.

Prezenta artistilor romani este asigurata datorita sprijinului Institutului Cultural Roman Bruxelles, partener al Festivalului Balkan Trafik inca de la prima sa editie. Palais des Beaux-Arts este una dintre cele mai prestigioase institutii de arta din Belgia, iar sala sa principala are 2200 de locuri.

INFO

Informatii suplimentare despre programul complet, orarul si evenimentele preconizate in cadrul festivalului Balkan Trafik puteti gasi la BalkanTrafik, www.bozar.be/balkantrafik si pe pagina de facebook a ICR Bruxelles.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: