Partia de schi din Sararie

partie-schi-sararie-iasi

Partia de schi din zona Sararie reprezinta unul din punctele de atractie specifice sezonului de iarna, pentru ieseni. Pasionatii de schi sau  iubitorii de sanius au ocazia sa practice aceste sporturi de iarna fara a parasi orasul.

Situata in zona padurilor Sorogari –Ticau, partia Sararie are o lungime de cca 420 m. Latimea variaza intre 20-30 m, partia largindu-se spre sosire. Altitudinea la linia de start nu e mare, plecarea facandu-se in zona Sararie, la 370 m altitudine iar sosirea in apropierea soselei Carlig, la 320 m: o diferenta de nivel de 50 m cu o panta de inclinare de 16%.

Partia de schi are in dotare o instalatie de nocturna si un teleschi. Nu e dotata cu tunuri de formare a zapezii artificiale si utilaje de nivelare a partiei.

E considerata a fi o partie de dificultate mica- medie. Aici se pot invata ABC-ul si tainele schiului iar cei ce vor sa faca sport si miscare se pot bucura de cateva coborari.

PRETURI

Partia are un centru de inchiriere ce dispune de aproximativ 30 de echipamente schi. Spre baza partiei exista un parapet de protectie ce limiteaza pirtia de schi de derdelusul destinat saniusului. Pentru o urcare cu teleschiul, tariful pentru o persoană este de 2 lei, dar pentru ca instalaţia să poată fi pusă în funcţiune, trebuie să se strângă 10 persoane. Alte preţuri practicate la pârtie sunt: 20 lei pentru un abonament cu 12 urcări pentru adulţi, 10 lei pentru copiii sub 14 ani şi 10 lei pe oră pentru închirierea unui echipament complet de schi. Cei care doresc să închirieze doar schiurile trebuie să achite 5 lei pe oră.

Pârtia din municipiu este deschisă în fiecare zi, program luni – vineri între orele 13.00 – 21.00 şi sâmbăta şi duminica între 10.00 şi 21.00.

Adresa partiei de schi este Sos. Sararie nr 78. –  inainte de o mica benzinarie Petrom cand veniti dinspre Inspectoratul Judetean de Politie, pe dreapta, pe un drumeag ce trece prin spatele benzinariei –  Stradela Stefan cel Mare si Sfant (aici se pot parca masinile) partia coborand perpendicular pe Soseaua C.A. Rosetti -Carlig.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: