Părinţii copiilor de la “Varlaam” vă aşteaptă la Ziua Porţilor Deschise

ZPD-22-noiembrie_afis

Şcoala “Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, organizează sâmbătă, 22 noiembrie, a doua ediţie din acest an a acţiunii intitulate “Ziua Porţilor Deschise”. Evenimentul este integrat în proiectul de prezentare a ofertei educaţionale, care cuprinde atât învăţământul primar, cât şi cel gimnazial.

Acţiunea, coordonată de Clubul Părinţilor, urmează un model inedit de organizare, la fel ca şi la prima ediţie. Şcoala Primară şi Gimnaziul vor fi prezentate prin intermediul ieşenilor care au deja copiii înscrişi la “Varlaam”. Oaspeţii vor putea vizita sălile de clasă, biblioteca, laboratoarele de ştiinţe, de informatică, de muzică, de istorie, de chimie, vor putea vedea cum este amenajat cabinetul de consiliere psihologică şi dezvoltare personală şi, dacă vor dori, vor putea face câteva minute de mişcare pe terenul de sport. Gazdele îi vor conduce prin şcoală şi le vor oferi detalii despre modul în care sunt educaţi copiii.

La Şcoala Primară şi Gimnaziul coordonate de Fundaţia „Varlaam Mitropolitul” se pune accent nu numai pe inteligenţa academică, ci şi pe cea emoţională şi spirituală.

Copilul este îndrumat să înveţe prin descoperire, în parteneriat cu cadrele didactice şi prin cooperare cu ceilalţi colegi. Ne dorim să le oferim copiilor o educaţie bună, centrată pe valori deosebite, cea mai importantă fiind credinţa în Dumnezeu”, a spus Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul”.

Echipa de învăţători şi profesori este formată din specialişti recunoscuţi pentru rezultatele obţinute în cariera didactică. De fapt, copiii sunt coordonaţi de profesori mentori, care sunt preocupaţi să le maximizeze talentele şi resursele. Ei lucrează mereu în beneficiul copilului.

Prima ediţie a Zilei Porţilor Deschise organizate de Cubul Părinţilor a fost un real succes. Ieşenii care au vizitat Şcoala „Varlaam Mitropolitul” au venit însoţiţi şi de copii şi la final şi-au trecut numele pe listele de înscrieri. Le-a plăcut tot ce au văzut şi îşi doresc ca micuţii lor să crească într-o şcoală în care se educă şi sufletul.

Legătura părinte-copil-şcoală-comunitate-Biserică nu e un simplu slogan la Şcoala «Varlaam», ci o invitaţie deschisă către construirea unor relaţii vii şi autentice. «Ziua Porţilor Deschise» este prilejul pe care părinţii copiilor îl folosesc pentru a spune că «Păşind pragul şcolii noastre nu veţi găsi o instituţie, ci o comunitate»”, este mesajul Sânzianei Bălţătescu, iniţiatorul Clubului Părinţilor, o comunitate de părinţi cu drag de educaţie şi cu dorinţă de implicare activă.

Oaspeţii vor afla despre modul în care se desfăşoară orele de curs, vor putea afla despre Emometru, vor citi Agenda Zilei, li se vor oferi detalii despre programul de  afterschool şi despre cluburi. Noutatea celei de-a doua ediţie a Zilei Porţilor Deschise,  o reprezintă Gimnaziul „Varlaam” care va fi prezentat de către părinţii care de mai bine de patru ani au ales să le ofere copiilor şansa de a învăţa într-un mediu performant, sănătos şi stimulativ.

Vă invităm să vă convingeţi şi vă aşteptăm sâmbătă, 22 noiembrie, între orele 11:00 şi 16:00, la Şcoala Primară şi Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul”, aflate pe strada Lascăr Catargi nr 33.

INFO

Scoala “Varlaam Mitropolitul”

Adresa: Str. Lascăr Catargi nr. 33, 700107, Iaşi

Tel.: 0232.476.059/0727.377.334

Web: www.scoalavarlaam.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: