Paranoia, boala secolului al XXI-lea, Editura Trei

paranoia

Este obezitatea o problema paranoica? Serviciul secret britanic MI 5 a asasinat-o pe Printesa de Wales? Ce este paranoia? Afla informatiile oferite de cercetari de ultima ora despre boala secolului al XXI-lea si efectele ei, din ultima carte publicata la Editura Trei: Paranoia.

Un sfert dintre noi, spun statisticile, suntem bantuiti frecvent de idei paranoice. Dar ce este de fapt paranoia si cat de periculoasa poate fi? Ce mecanisme psihice stau la baza “teoriilor conspiratiei” si “delirurilor de persecutie”? Si cum putem stavili aceasta suspiciune generalizata?

Psihologul britanic Daniel Freeman impreuna cu fratele sau, jurnalistul Jason Freeman, demistifica “spectrul” manifestarilor paranoice, considerandu-l la fel de subtil si de atotprezent precum depresia. Bazandu-se pe cercetari de ultima ora si pe experimente proprii (simulari virtuale ale unor situatii cotidiene), autorii cred ca paranoia este in crestere din cauza stresului ridicat, a izolarii sociale si a schimbarilor neincetate din mediul urban.

De asemenea, cartea propune solutii pentru prevenirea suspiciunii paranoice, mergand de la masuri globale (scaderea inegalitatilor sociale) pana la interventii specifice de tip psihoterapeutic.

Cartea este o analiza captivanta, dinamica si lamuritoare a uneia dintre temele definitorii ale epocii noastre. Aaron T. Beck, autorul cartii Iubirea nu este de ajuns (Trei, 2012)

Daniel Freeman este profesor de psihologie clinica la Departamentul de Psihiatrie al Universitatii din Oxford.. Jason Freeman este jurnalist si coautor al cartii ”Overcoming Paranoid and Suspicious Thoughts” (2006).

PARANOIA, BOALA SECOLULUI AL XXI-LEA

Titlul original: Paranoia: The 21st Century Fear; Limba originală: engleză; Autori: Daniel Freeman, Jason Freeman; Anul apariţiei: 2014; Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape; Nr. de pagini: 180; Pret: 29 lei;  Colectia: Psihologia pentru toti; ISBN: 978-606-719-064-9

INFO

Editura TREI

edituratrei.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: