Papergirl Iasi #3

Papergirl este un proiect de arta initiat in 2006, in Berlin, de Aisha Ronniger. In stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, lucrari de arta sunt rulate si distribuite de pe bicicleta pe strada, in mod aleatoriu, trecatorilor. Oricine poate sa participe! Intre timp, proiectul a fost adoptat si de alte orase din lume: Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Manchester, Glasgow, Barcelona, Chisinau, Istanbul şi multe altele.

Ideea este aceea de a aduce arta catre public intr-un mod inedit; de a surprinde oamenii si de a-i aduce in contact cu arta in viata lor de zi cu zi. „E mult mai distractiv sa primesti ceva atunci cand nu trebuie sa dai nimic in schimb!”. „Ziarul” pe care il distribuim consta in lucrari de arta rulate impreuna.

Proiectul se desfasoara anual si are 3 etape:

Strangerea lucrarilor

Contributiile artistilor sunt trimise prin posta sau sunt aduse personal si sunt mai apoi incluse in rolele cu lucrari. Nu exista limitari in ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea lucrarilor trimise, prin urmare, rolele vor contine lucrari originale, printuri si fotografii deopotriva. Fiecare rola va avea 5-10 lucrari diferite, adica fiecare rola va oferi o combinatie unica de lucrari de arta. Reproducerea lor nu va constitui ocupatia noastra, prin urmare, lucrarile vor fi trimise in forma lor finala.

Expozitia

Inainte ca rolele de arta sa fie distribuite toate lucrarile stranse pot fi vazute intr-o expozitie ce dureaza doua saptamani. O lucrare reprezentativa a fiecarui artist va fi expusa pe perete. Alaturi de lucrarea expusa, celelalte lucrari ale artistului vor putea fi rasfoite de public pentru a avea o imagine completa asupra artistului. La fel ca in strada lucrarile vor fi liber expuse pentru public. Ele pot fi privite, rasfoite dar nu si cumparate! Toate lucrarile stranse vor fi distribuite in strada la finalul expozitiei.

Distributia

Cu totii, „papergirls” si „paperboys” se intalnesc intr-o zi prestabilita, pentru a distribui rolele cu lucrari de arta prin oras. Toata lumea este invitata la acest eveniment, indiferent daca a contribuit sau nu cu vreo lucrare de arta, fie ca este un prieten sau un coleg sau pur si simplu o cunostintă venita in vizita! Acest eveniment este punctul culminant al proiectului prin faptul ca aduce ampreuna oameni care au lucrat la proiect, oameni care au trimis o lucrare gata-facuta, prieteni, colegi, vecini, etc. Toti cei care participa se vor plimba prin oras cu bicicletele, aruncand trecatorilor cate o rola cu lucrari de arta, în mod aleatoriu. Impartind rolele de pe bicicleta ne asiguram de lipsa stereotipurilor in alegerea destinatarilor.
Cuvintele de ordine sunt spontaneitate, adrenalina, distractie! Dupa eveniment, dam o petrecere!

Info

Anul acesta ne puteți lăsa lucrările voastre personal la cafeneaua Acaju sau să le trimiteți la Str. Sf. Sava, Nr. 15, cod poștal: 700073. Deadline-ul este 1 septembrie.

Email: elena@papergirliasi.ro

Website: www.papergirliasi.ro

Facebook: www.facebook.com/PapergirlIasi

Video


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: