Pan-Demon 2.0 | FITPTI 2021

Vineri, 1 octombrie, sâmbătă, 2 octombrie, duminică, 3 octombrie 2021 (Facultatea de Teatru): PAN-DEMON 2.0, instalație performativă Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași

Ar trebui să fie o transformare, dar oamenii au foarte puțină memorie. Sunt lucruri care ne zguduie adânc și pe care le uităm cu totul. Există și posibilitatea ca peste un an să nu mai fie nimic și această fază atât de acută să apară de la depărtare ca fiind minusculă. E posibil și n-ar fi bine deloc. Îi stă în firea omului să fie așa.” Ion Vianu (studiu despre valențele memoriei colective post-pandemice)

Instalația Pan-Demon 2.0 este o multiplicare performativă a proiectului editorial omonim inițiat de Sedcomlibris. Universitatea ieșeană de arte în semn de solidaritate cu editura autohtonă, oferă o replică artistică multi-perspectivată a acestei lovituri dure primite de umanitatea prezentului, care este pandemia Covid 19.

Pornind de la diversitatea opiniilor autorilor și artiștilor invitați să participe în proiect, Instalația Pan-Demon 2.0 investighează noile realități generate de actuala criză pandemică. Act terapeutic și de creație colectivă, Pan-Demon 2.0 își propune să surmonteze problemele individuale și colective, recuperând frumosul din noi.

Proiect realizat în cadrul aniversării a 160 de ani de învățământ artistic modern la Iași, finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Octavian Jighirgiu – regie / concept general. Vasilica Bălăiță – concept / performer. Andreea Darie – concept / performer. Alina Dincă-Pușcașu – scenografie. Lorette Enache – coregrafie. Adrian Buliga – light design

INFO

luceafarul-theatre.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: